Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
20.20

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Asiago HK Olimpija IceHL

Sobota, 30. 12. 2023, 20.20

3 mesece, 4 tedne

IceHL, 30. DECEMBER

Olimpija leto zaključila z zmago, lepa gesta navijačev, Avstrijka pisala zgodovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
HK SŽ Olimpija | Olimpija je s posebno akcijo zbrala ogromno igrač za dobrodelne namene. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je s posebno akcijo zbrala ogromno igrač za dobrodelne namene.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na zadnji tekmi v letu 2023 v Tivoliju s 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) ugnali Asiago in vknjižili pomembne točke v boju za deseterico. Ljubljanski klub je pred tekmo pripravil "teddy bear toss", ob katerem so gledalci ob prvem domačem doseženem golu na led vrgli plišaste igrače, ki jih bodo predali Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Prvič v zgodovini lige ICE je pravico delila ženska glavna sodnica, ta vloga je pripadla Julii Kainberger.

Red Bull Salzburg : HK Olimpija
Sportal Olimpija pri prvakih po preobratu izgubila v podaljšku

Ljubljančani so v četrtek gostovali pri Salzburgu in tesno po podaljšku izgubili s 3:4. Danes so proti predzadnjemu Asiagu pogrešali kapetana Žigo Pavlina, Roka Kapla, Aljošo Crnovića, a kljub temu prišli do 13. letošnje zmage v regionalnem tekmovanju in z 38 točkami ostajajo na desetem mestu prvenstvene razpredelnice.

Današnja tekma proti italijanskemu tekmecu je bila tudi dobrodelno obarvana. Odvil se je "teddy bear toss", poseben dogodek, ki se odvija na hokejskih ledenih ploskvah po vsem svetu. Ob prvem golu domače ekipe so gledalci začeli metati plišaste medvedke oziroma igrače na led. Vse zmetane in zbrane plišaste igrače so namenjene Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki letos obeležuje 30-letnico delovanja.

Video: "teddy bear toss":

Gostje iz Italije so sicer hitro povedli, že po minuti in 15 sekundah igre je bil natančen Randal John Gazzola. Ljubljančani so bili podjetnejši in nevarnejši (streli v prvi tretjini 21:8), izenačili so v 12. minuti po zaslugi Marcela Mahkovca.

Tudi v drugi tretjini so prvi zadeli Italijani, ko je za 2:1 zadel Allan Joseph McShane. Ljubljančani so odgovorili s tremi zadetki. Najprej je izenačil Aljaž Predan, prvič pa so povedli v 34. minuti po zaslugi Žige Mehleta. Dve minuti zatem je na 4:2 povišal Trevor Gooch, kar je bil tudi končni izid dvoboja.

Olimpija je prišla do zmage s 4:2. | Foto: www.alesfevzer.com Olimpija je prišla do zmage s 4:2. Foto: www.alesfevzer.com

V zadnji tretjini se izid namreč ni več spremenil, Asiago si je pripravil sicer več priložnosti, a so se zmage razveselili ljubljanski hokejisti.

Že v ponedeljek na Madžarskem

Olimpija bo po zmagi znova v akciji že na prvi dan novega leta, ko jo čaka gostovanje pri vodilnem kolektivu tekmovanja iz Szekesfehervarja.

Poraz Kuraltovih na derbiju, v Salzburgu ponovitev finala

Madžarska ekipa, za katero igra Anže Kuralt, je zvečer v derbiju kroga z 0:2 morala priznati premoč Celovcu (Jan Muršak, Luka Gomboc). Prvaki iz Salzburga so na domačem ledu v ponovitvi lanskega finala premagali Bolzano.

Derbi večera se je odvil na Madžarskem, kjer bo v ponedeljek gostovala tudi Olimpija. | Foto: Grega Valančič/Sportida Derbi večera se je odvil na Madžarskem, kjer bo v ponedeljek gostovala tudi Olimpija. Foto: Grega Valančič/Sportida

Linz je izgubil še tretjič zapored, potem ko je bil s 4:1 boljši zadnji Gradec (Ken Ograjenšek - podaja, Blaž Gregorc). Beljačani (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) so s 6:3 zmagali pri Pustertalu, Tomaževič je dvakrat podal, Sabolič enkrat. Innsbruck je na domačem ledu s 4:2 premagal Vorarlberg, za katerega je Luka Maver dvakrat podal.

Liga ICE

Sobota, 30. december

Lestvica

Preberite še:

Bolzano : HK Olimpija
Sportal Olimpija se je vrnila s porazom pri zadnjih finalistih
HK Olimpija : Celovec
Sportal Olimpija spet boljša od Celovca in spet po kazenskih strelih
Ne spreglejte