Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2023,
20.35

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Jan Muršak KAC Celovec HK Olimpija IceHL

Torek, 26. 12. 2023, 20.35

4 mesece

IceHL, 26. DECEMBER

Olimpija spet boljša od Celovca in spet po kazenskih strelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
HK Olimpija : Celovec | Olimpija je v Tivoliju še drugič premagala Celovčane. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je v Tivoliju še drugič premagala Celovčane.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v Hali Tivoli še drugič v tej sezoni lige ICE gostili Celovčane in jih tako kot v 24. krogu konec novembra premagali po kazenskih strelih. Tokrat s 7:6. Obiskovalci so si pred tekmo lahko ogledali pokal lige ICE.

Bolzano : HK Olimpija
Sportal Olimpija se je vrnila s porazom pri zadnjih finalistih

Olimpija in KAC sta odigrala najbrž najboljšo tekmo sezone v Tivoliju. Če ne najbolj kakovostno, pa zagotovo najbolj zanimivo. Občinstvo je lahko uživalo v lepih akcijah, v rednem delu je padlo kar 15 golov. Gosti so imeli nekaj več od igre, toda Ljubljančani so pokazali veliko mero borbenosti in nepopustljivosti. Čeprav so zaostajali z 0:3 in v 53. minuti tudi še s 4:6, so na koncu prišli do dveh točk, s katerimi so se utrdili na želenem desetem mestu lestvice, ki še zagotavlja končnico. Junak tekme je bil Miha Zajc, ki je v rednem delu dosegel štiri gole, nato pa je edini zadel še kazenski strel.

Po prvi tretjini je kazalo, da bodo zanesljivo zmagali gosti. Zasluženo so vodili s 3:0, čeprav bi se tekma lahko obrnila tudi drugače. Pri izidu 0:1 je Nik Simšič ob številčni premoči zadel okvir vrat, malo pozneje pa še sam pridrsal pred tekmečevega vratarja, a z backhandom streljal mimo gola.

Ekspresen povratek

Zato pa so bili domači učinkovitejši v prvem delu druge tretjine, ko so prišli do izenačenja. Uspešen večer je napovedal Zajc, ki je v tem delu dosegel dva zadetka. Gosti so še odgovorili, na začetku tretje tretjine pa spet povedli za dva gola. A Ljubljančani se niso predajali. Zajc je z natančnim strelom izid znižal, potem ko so gosti dosegli še šesti gol, pa je ekipo še enkrat približal na gol zaostanka. S fantastično samostojno akcijo je izid drugič izenačil Trevor Gooch.

HK Olimpija : Celovec | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič

V zadnjih trenutkih so domači trpeli, Celovčani so pritiskali, v zadnji minuti so imeli po izključitvi Simšiča še igralca več, toda obramba Olimpije na čelu z odličnim vratarjem Lukašom Horakom je zdržala vse napade.

Tudi tiste v podaljšku, njihovo neučinkovitost v njem bi lahko kaznoval Žiga Pance, ki je sam prišel pred vratarja, a ga ni znal premagati. Podobno kot na drugi strani Jan Muršak, ki je imel v zadnjih sekundah še lepšo priložnost, toda Horak mu je prvi strel odbil, nato pa odlično reagiral tudi po drugem poskusu Mariborčana.

Horak ubranil vse tri

Češki vratar se je s posredovanji ogrel tudi za kazenske strele, vse tri je ubranil, pri Ljubljančanih pa je mojstrsko zadel Zajc in s tem postavil piko na i odlični tekmi.

Obiskovalci so si pred tekmo pred vhodom na tribuno vzhod lahko ogledali pokal lige ICE, ki je tudi tokrat na turneji po klubih, in se z njim fotografirali. Za glasbeno spremljavo je poskrbel Vili Resnik, prišel je tudi Božiček, po koncu tekme pa so se navijači lahko še srečali s hokejisti na ledu.

Olimpija bo v četrtek gostovala pri prvaku Salzburgu, v soboto ob 18. uri pa še zadnjič letos igrala doma. V Tivoliju bo gostoval Asiago.

Vodilni premagali zadnje

Na Madžarskem je vodilni Fehervar AV19 (Anže Kuralt) s 5:2 premagal zadnjeuvrščeni Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc). Prvaki so z 2:3 izgubili na Dunaju (Rok Tičar), Bolzano je bil s 3:2 boljši od Beljaka (Blaž Tomaževič, Robert Sabolič), Linz je priznal premoč Innsbrucku (1:3), Pustertal pa s 3:6 Vorarlbergu (Luka Maver).

Liga ICE

Torek, 26. december

Lestvica

Preberite še:

EC KAC : Salzburg
Sportal Slavnostni večer v Celovcu pripadel prvakom, Olimpija se vrača v petek
HDD Jesenice
Sportal Jeseničani zmagali doma, Celjani vpisali še deseti zaporedni poraz
Ne spreglejte