Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2023,
21.43

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Red Bull Salzburg HK Olimpija IceHL

Četrtek, 28. 12. 2023, 21.43

4 mesece

IceHL, 28. DECEMBER

Olimpija pri prvakih po preobratu izgubila v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Red Bull Salzburg : HK Olimpija | Olimpija je proti Salzburgu vodila 3:1, na koncu pa v podaljšku izgubila 3:4 | Foto Gepa/RedBull

Olimpija je proti Salzburgu vodila 3:1, na koncu pa v podaljšku izgubila 3:4

Foto: Gepa/RedBull

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po torkovi tekmi preobratov, ko so po kazenskih strelih s 7:6 doma premagali Celovec, danes gostovali pri branilcu naslova Salzburgu in mu premoč priznali šele po podaljšku s 3:4. Ljubljančani so vknjižili točko.

HK Olimpija : Celovec
Sportal Olimpija spet boljša od Celovca in spet po kazenskih strelih

Ljubljanski hokejisti so ob koncu leta v naletu. Po premoru zaradi mlajših reprezentančnih selekcij so sicer najprej izgubili v Bolzanu, a so v torek na domačem ledu po borbeni predstavi po kazenskih strelih ugnali koroške tekmece iz Celovca. Danes pa so bili blizu celo zmagi na vročem gostovanju na Solnograškem, a so se nazadnje morali zadovoljiti s točko za poraz po podaljšku.

V vratih zmajev je tokrat priložnost dobil Luka Kolin. Izkazal se je z zanesljivim delom v uvodnih minutah, nalogo pa so mu olajšali soigralci v napadu, ko je Aljaž Predan v prvi nevarni akcijo s spretno postavljeno palico spravil plošček po podaji Žige Panceta za hrbet Atteja Tolvnanena.

Še boljše je bilo nadaljevanje. Kljub začetnemu pritisku Salzburga Kolin ni klonil, gostje so tudi zdržali ob domačem "power playu". Potem pa je v 25. minuti, ko so imeli sami na ledu igralca več, zadel Charlie Dodero. Salzburg je zatem hitro dosegel prvi gol in spet zapretil.

Red Bull Salzburg : HK Olimpija | Foto: Gepa/RedBull Foto: Gepa/RedBull

Na polovici tekme so sodniki zaradi udarca v glavo, ko je na ledu za nekaj časa obležal kapetan gostov Žiga Pavlin, Mariu Huberju dosodili disciplinsko kazen, gostje pa so dobili še petminutno prednost igralca več. Ter jo tudi izkoristili, za 3:1 je po prodoru zadel Trevor Gooch. V tem delu bi lahko dosegli še kakšen gol, a se je ob pobegih Villeja Leskinena in Goocha izkazal domači vratar.

Zadnji del je bil potem povsem drugačna zgodba. Domači so silovito pritisnili (razmerje strelov v tej tretjini 14-3), dosegli pa dva gola v razmaku le 14 sekund, ki sta spodrezala goste. Ti so se sicer potem le nekako prebili do podaljška, a so bili tudi v tem domači precej nevarnejši. Kolin je nekajkrat odlično posredoval (zbral je 40 obramb), ni pa mogel preprečiti zmagovitega gola Salzburga v 64. minuti.

Red Bull Salzburg : HK Olimpija | Foto: Gepa/RedBull Foto: Gepa/RedBull

Ob koncu leta in v začetku novega čaka zeleno-bele zelo zgoščen spored. Najprej bodo na zadnji tekmi koledarskega leta v domačem Tivoliju v soboto gostili Asiago, že v ponedeljek jih za uvod v sveže novo leto v gosteh čaka vodilni Fehervar, 3. januarja pa bodo gostili še zasedbo iz Gradca.

Beljačani (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) so po podaljšku premagali vodilni Fehervar Anžeta Kuralta, Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) je bil z 2:0 boljši od Pustertala, zadnji Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) je doma z 2:3 izgubil proti Dunaju (Rok Tičar), Vorarlberg (Luka Maver) je s kar s 7:3 premagal Linz, Asiago pa je z 2:5 izgubil z Bolzanom, ki je s peto zaporedno zmago skočil po lestvici. 

Liga ICE

Četrtek, 28. december

Lestvica

Preberite še:

Bolzano : HK Olimpija
Sportal Olimpija se je vrnila s porazom pri zadnjih finalistih
Ne spreglejte