Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
20.22

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Aleš Kranjc Jan Muršak KAC Celovec HK Olimpija IceHL

Nedelja, 26. 11. 2023, 20.22

5 mesecev

IceHL, 25. NOVEMBER

Olimpija do velike zmage proti Celovčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
IceHL: HK SŽ Olimpija - KAC, dobrodelnost za Aleša Kranjca | Olimpija je premagala Celovec. Junak tekme je bil mladi vratar Luka Kolin, ki je ustavil kar 44 strelov na svoja vrata. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je premagala Celovec. Junak tekme je bil mladi vratar Luka Kolin, ki je ustavil kar 44 strelov na svoja vrata.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti Olimpije so po treh tednih znova igrali domačo tekmo IceHL in v Hali Tivoli po kazenskih strelih s 3:2 premagali enega od favoritov za najvišja mesta Celovec, za katerega igra slovenski napadalec Jan Muršak. Srečanje je imelo tudi dobrodelno noto, izkupiček od prodanih spominskih ploščkov bo šel za zdravljenje težje bolnega nekdanjega hokejista Aleša Kranjca.

HK Olimpija Aleš Kranjc
Sportal V Tivoliju tudi za bolnega Aleša Kranjca
Salzburg : HK Olimpija
Sportal Poraz Olimpije s prvaki, sedem golov legionarjev

Ljubljanski hokejisti so dosegli pomembno in tudi prestižno zmago proti tradicionalnim tekmecem z druge strani Karavank. Za nameček so tako na lep način zaokrožili dobrodelno noto dvoboja, na katerem so zbirali sredstva za pomoč nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Alešu Kranjcu, ki se bori s hudo boleznijo. Akcija za Kranjca je bila osrednja nit današnje tekme, na kateri so navijači lahko kupili posebne spominske ploščke, Kranjcu pa pomagali še na druge načine z zbiranjem sredstev. Pridružili so se tudi Celovčani, ki so pred tekmo predali svojo donacijo.

HK Olimpija | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

A na ledu ni bil dvoboj prav nič dobrodelen, saj so se domači ostro podali v lov na točke proti favoritom iz Celovca, za katere od te sezone igra tudi nekdanji član Olimpije Jan Muršak. Z borbeno predstavo in danes izjemno razpoloženim vratarjem Luko Kolinom (na koncu je zbral 44 obramb) jim je tudi uspelo, tako da sta dve od treh točk ostali doma.

HK Olimpija, Jan Muršak | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Začetek je bil spodbuden, zeleno-beli so pritisnili in imeli takoj nekaj priložnosti, zadel pa je Žiga Mehle v sedmi minuti. Terensko premoč so imeli sicer že v tem delu in tudi skozi celoten dvoboj Celovčani (streli 51-34), toda učinka dolgo ni bilo. Domače je nekoliko spodrezala neučinkovita igra z igralcem več, ko niti pol minute z dvema več ni bilo dovolj za še kakšen gol. Na drugi strani pa je KAC svoj "power play" hladnokrvno izkoriščal. Tako zadetek za 1:1 v drugi tretjini kot za 2:2 v zadnji so namreč gostje dosegli ob številčni prednosti.

A že pred tem so domači dosegli drugi gol; v 38. minuti je Aljaž Predan spretno pospravil odbitek po strelu Trevorja Goocha za hrbet Sebastiana Dahma. Ljubljančani se veselijo zmage nad prestižnim tekmecem. | Foto: www.alesfevzer.com Ljubljančani se veselijo zmage nad prestižnim tekmecem. Foto: www.alesfevzer.com

Pritisk gostov v zadnji tretjini in tudi v podaljšku ni bil uspešen, Kolin se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami. V tem slogu pa je nadaljeval tudi pri kazenskih strelih. Dobil je le en gol, preostale štiri poskuse je ubranil, na drugi strani pa sta bila uspešna Ville Leskinen in Žiga Pance, tako da so se lahko veselili številni navijači na tribunah Tivolija. Tokrat jih je bilo daleč največ v tej sezoni, uradno okoli 2.500.

Naslednji dvoboj čaka zeleno-bele v torek, tekmec bo spet s Koroške, tokrat Beljak v gosteh.

Aleš Kranjc bije najtežjo bitko  Prodali so vse dobrodelne ploščke. | Foto: www.alesfevzer.com Prodali so vse dobrodelne ploščke. Foto: www.alesfevzer.com

Srečanje v Tivoliju je imelo dobrodelno noto, saj se je klub pridružili ostalim nekdanjim klubom težje bolnega Aleša Kranjca z namenom, da mu pomagajo na poti do zdravljenja. Dolgoletni slovenski reprezentančni branilec bije najpomembnejšo bitko doslej, zbolel je za ALS oz. Lou Gehrigovo boleznijo. Zanj obstaja poskusno zdravljenje v ZDA na kliniki, ki je specializirana za zdravljenje te bolezni in daje veliko upanja vsem pacientom.

Na tekmi so za deset evrov prodajali posebne spominske ploščke, izkupiček od prodaje pa bo namenjen Aleševemu zdravljenju. K temu lahko prispevate na več načinov.  

Bolzano do desete zaporedne zmage

Na uvodni tekmi dneva je lanski finalist Bolzano niz neporaženosti podaljšal na deset tekem, s 4:1 je odpravil Vorarlberg (Luka Maver). Prvaki iz Salzburga so s 6:2 zmagali na gostovanju pri Asiagu in se vrnili na vrh.

Anže Kuralt je s Fehervarjem v derbiju večera tesno premagal Linz, slovenski napadalec je podal za zmagoviti zadetek. Innsbruck je bil doma boljši od Beljaka (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič), Tomaževič je ob porazu zadel za 1:0, Sabolič pa podal za 2:2.. Dunajčani (Rok Tičar) pa so doma po podaljšku izgubili proti zadnjemu Gradcu (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc), Gregorc je podal za vodstvo z 2:1, Ograjenšek pa zadel za vodstvo s 3:2.

Liga ICE

Nedelja, 26. november

Lestvica

 

Preberite še:

Vorarlberg : HK Olimpija
Sportal Olimpija visoko izgubila, Celovčani so se znesli nad prvaki
HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani odščipnili veliko točko Olimpiji, Jeseničani z zmago na vrh
Ne spreglejte