Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2023,
20.42

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Pioneers Vorarlberg HK Olimpija IceHL

Nedelja, 19. 11. 2023, 20.42

5 mesecev, 1 teden

IceHL, 18. in 19. november

Olimpija visoko izgubila, Celovčani so se znesli nad prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Vorarlberg : HK Olimpija | Olimpija je klonila z 2:6. | Foto Rothmund_Pioneers.hockey

Olimpija je klonila z 2:6.

Foto: Rothmund_Pioneers.hockey

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po petkovi zmagi po kazenskih strelih nad Innsbruckom že v soboto znova gostovali, tokrat pri sosedu z lestvice Pioneers Vorarlberg, za katerega igra slovenski napadalec Luka Maver. Ljubljančani so klonili z 2:6 (0:2, 0:2, 2:2). V soboto sta bili na sporedu še dve tekmi, Innsbruck je s 5:2 odpravil Gradec, Fehervar pa kar z 10:2 Asiago. Tudi v nedeljo so gledalci videli nevsakdanje visoko zmago, Celovec je s kar 8:1 odpravil prvaka Salzburg.

Innsbruck : HK Olimpija
Sportal Olimpija končala negativno serijo proti Tirolcem
Linz : HK Olimpija
Sportal V IceHL bodo ščitniki vratu obvezni

Ljubljanskim hokejistom ni uspelo povezati dveh uspehov na gostovanjih. Potem ko so v petek v Innsbrucku po kazenskih strelih premagali domačo zasedbo, so bili danes v Feldkirchhu nemočni proti tekmecu, ki je bil na lestvici pred dvobojem mesto in točko pred njimi.

Priložnost v vratih gostujoče zasedbe je tokrat dobil Robin Rahm, vratar, ki je začasno v Ljubljani zamenjal poškodovanega Lukaša Horaka. Imel je več dela kot domači vratar David Madlener, opravljal ga je dobro do 14. minute, takrat pa so domači naredili velik korak do zmage. V razmaku le 12 sekund je namreč ekipa iz Feldkircha dvakrat preigrala nezbrano gostujočo obrambo. Vodstva domači niso zapravili niti ob koncu prvega dela, ko so imeli gostje dvakrat igralca več na ledu, a je številčna prednost ostala neizkoriščena.

Priložnost za branjenje je dobil Robin Rahm. | Foto: Rothmund_Pioneers.hockey Priložnost za branjenje je dobil Robin Rahm. Foto: Rothmund_Pioneers.hockey

Podobno je bilo v nadaljevanju. Napadi gostov so bili jalovi, domači pa so bili nevarnejši in so podobno kot v prvem delu tudi na hitro povečali naskok. Tokrat sicer ne v isti minuti, a po golih v 24. in 28. je bilo jasno, da bodo zeleno-beli težko prišli do preobrata ali vsaj do točke.

V zadnji tretjini je ritem sprva precej padel. Gostje so se pretežno branili, tudi zaradi treh izključitev, ki pa so jih prestali brez še kakšnega prejetega zadetka. So pa nato ob koncu dosegli dva gola, s katerima so kozmetično omilili poraz. Najprej je bil uspešen Ville Leskinen, potem pa je ob igralcu manj ob še eni izključitvi (gostje so si nabrali 16 kazenskih minut) v protinapad pobegnil Žiga Pance. A so domači v hitrem ritmu zadnjih minut obakrat tudi odgovorili z zadetkoma in tako ohranili razliko +4.

Naslednjo tekmo, tretjo v nizu v gosteh, bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo odšli k vodilni ekipi lige v Salzburg.

V nedeljo so branilci naslova Salzburžani na gostovanju pri Celovcu (Jan Muršak, Luka Gomboc) doživeli hud poraz. Korošci so zmagali s kar 8:1, Muršak je zadel za 4:1 in podal za 6:1.

Beljačani (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) so pri Pustertalu tesno izgubili (3:4), Tomaževič je zadel za 1:0, Sabolič pa dvakrat podal. 

Skromni Dunajčani (Rok Tičar) so izgubili v Linzu, ki je po zmagi s 4:1 nova vodilna ekipa. Za poražence je edini gol prispeval prav slovenski napadalec.

Liga ICE

Sobota, 18. november

Nedelja, 19. november

Lestvica

 

Ne spreglejte