Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2022,
21.12

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

pokal Slovenije HK Slavia Junior HK Olimpija HDD Jesenice HK LedX Celje

Sreda, 21. 9. 2022, 21.12

1 leto, 6 mesecev

Hokejski pokal Slovenije, polfinale

Brez presenečenja: za pokalno lovoriko bosta obračunala večna rivala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

HDD Sij Acroni Jesenice HK Olimpija polfinale | V finalu pokala se bodo v dvorani Podmežakla pomerili hokejisti Jesenic in Olimpije. Prvi so v polfinalu s 4:0 premagali Celjane, drugi pa s 7:0 Založane. | Foto Grega Valančič/Sportida

V finalu pokala se bodo v dvorani Podmežakla pomerili hokejisti Jesenic in Olimpije. Prvi so v polfinalu s 4:0 premagali Celjane, drugi pa s 7:0 Založane.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejistom HDD Sij Acroni Jesenice so se v finalu Pokala Slovenije, ki bo prihodnjo sredo v dvorani Podmežakla, pričakovano pridružili člani HK SŽ Olimpija. Ljubljančani so v sredinem polfinalu HK Slavija Junior premagali s 7:0, Jeseničani pa so v torek na gostovanju v Celju pri varovancih Gala Korena upravičili vlogo favorita in zmagali s 4:0.

Gal Koren
Sportal Po težji poškodbi moral končati kariero, a ostaja v športu, v katerem je skoraj vse življenje

Polfinale hokejskega Pokala Slovenije je postregel s pričakovanim razpletom, tako železarji kot zmaji so upravičili vlogo favorita in v finale napredovali brez prejetega zadetka. Hokejisti HK SŽ Olimpija so v sredo gostovali v Zalogu pri HK Slavija Junior, kjer je kapetan Žiga Pance v četrti minuti ob igralcu več zeleno-bele popeljal v vodstvo. Minuto pozneje je rezultat na 2:0 spremenil Rok Kapel, Joseph Garreffa pa je v 16. minuti postavil izid uvodne tretjine. Vodstvo Olimpije se je nato le še višalo, sredi obračuna sta v manj kot minuti mrežo Slavije zatresla Carl Neill in Nik Simšič, v zadnji tretjini pa se je pod dva zadetka za končnih 7:0 podpisal Miha Beričič.

Tudi Jeseničani v torkovem polfinalu v gosteh pri HK LedX Celje, ki ga s trenerske klopi vodi Gal Koren, zanje pa po novem igra napadalec Jure Sotlar, niso dopustili presenečenja. Status favorita so potrdili že v prvem delu. Eric Pance je prvi zadetek dosegel že v drugi minuti, ko so železarji izkoristili igralca več, na 2:0 je nato zvišal Jaša Jenko, izid prvih 20 minut (3:0) pa je postavil Lovro Kumanović. Zmaga zasedbe Gabra Glaviča ni bila ogrožena, v 37. minuti jo je z drugim zadetkom dokončno potrdil Pance. 

Finale bodo gostili Jeseničani

Finale bo 28. septembra v dvorani Podmežakla na Jesenicah. 

Lovoriko brani Olimpija, ki je lani, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, v finalu na Bledu s 3:1 premagala Jeseničane.

Brez četrtfinalnih tekem

Medtem ko so bili Celjani in Založani zaradi premajhnega števila sodelujočih že uvrščeni v polfinale, pa bi se morala večna tekmeca v pokalu prvič predstaviti v četrtfinalu. Jeseničani bi morali palice prekrižati s HK Triglav Kranj, Ljubljančani pa s HDK Maribor, a sta bili tekmi zaradi težav z boleznijo in premajhnim številom igralcev odpovedani ter registrirani s 5:0 v korist železarjev in zmajev. Jeseničani in Ljubljančani so tako v polfinale napredovali brez boja.

Pokal Slovenije, polfinale

Torek, 20. september
HK LedX Celje : HDD Sij Acroni Jesenice 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
0:1 Pance (Logar, Svetina, 2., PP1), 0:2 Jenko (Rajsar, Lesničar, 14.), 0:3 Kumanović (Prostor, Seršen, 18.), 0:4 Pance (Blomberg, 37.)

Sreda, 21. september
HK Slavija Junior : HK SŽ Olimpija 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
0:1 Pance (Kalan, Simšič, 4., PP1), 0:2 Kapel (Simšič, 5.), 0:3 Garreffa (Kalan, M. Čepon,16.), 0:4 Neill (Garreffa, 32.), 0:5 Simšič (Kapel, M. Čepon, 33.), 0:6 Beričič (Mehle, 42.), 0:7 Beričič (Mehle, 49.)

Hokej Splošna
Sportal Jeseniško vodstvo zbudilo novinca, ki je napolnil gol železarjev
Bolzano : HK Olimpija, ICEHL
Sportal Olimpija povedla, na koncu pa ostala praznih rok
Ne spreglejte