Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 11. 2021,
22.38

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Jan Muršak Matija Pintarič Rouen KAC Celovec Andrej Tavželj Rok Tičar hokejska liga prvakov

Sreda, 24. 11. 2021, 22.38

2 leti, 4 mesece

Hokejska liga prvakov, osmina finala, povratne tekme

Velik uspeh Pintaričevih. Pri Bolzanu razočarani: Zaušnica klubu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Matija Pintarič | Matija Pintarič je s soigralci Rouena izločil Salzburg. | Foto Guliverimage

Matija Pintarič je s soigralci Rouena izločil Salzburg.

Foto: Guliverimage

Znani so vsi četrtfinalisti lige prvakov. Kot zadnji je napredoval Rouen slovenskega vratarja Matije Pintariča, ki je pri Salzburgu izgubil z 1:3, a imel dovolj veliko zalogo s prve tekme (3:0). Rdeči biki so prevladovali, a se je v vratih z 51 obrambami izkazal štajerski čuvaj mreže. V torek je Jan Muršak s soigralci Frölunde opravil še formalnost in Mannheim izločil s skupnim izidom 14:2. Zdesetkani Celovčani so na Švedsko odšli z zalogo +4, a ostali brez četrtfinala. Brez tega so po odločitvi za zeleno mizo ostali tudi člani Bolzana, ki jih je upravičeno razjezila odločitev "komisije" tekmovanja, da po zgolj eni odigrani tekmi napreduje njihov finski nasprotnik.

Ponovitev osmine finala iz sezone 2018/19 med Salzburgom in Rouenom je tokrat pripadla francoskemu prvaku. Rouen je na prvi tekmi izločilnih bojev na domačem ledu slavil s 3:0, a se zavedal, da mu na Solnograškem, pa čeprav rdeči biki zaradi ukrepov za zajezitev covid-19 niso mogli računati na pomoč navijačev, ne bo lahko. In mu tudi ni bilo.

Avstrijsko moštvo je prevladovalo, bilo nevarnejši tekmec, v 50. minuti povedlo s 3:0 in izničilo prednost gostov. Tem je prek Rolandsa Vignersa v 55. minuti uspelo premagati domačega vratarja Atteja Tolvanena, rdeči biki so nato napadli na vso moč, oblegali vrata Matije Pintariča, a ta ni več klonil. Ostalo je pri 3:1 in Francozi so se lahko začeli veseliti zgodovinskega napredovanja v četrtfinale. So prvi francoski klub, ki mu je uspelo preboj med najboljših osem.

Zadetek Rolandsa Vignersa, ki je Rouen popeljal v četrtfinale:

Pintariča, ki je zaustavil kar 51 strelov (njegovi soigralci so jih sprožili 28), in soigralce v drugem krogu izločilnih bojev čaka lanski polfinalist elitne finske lige Tappara iz Tampereja. Prve četrtfinalne tekme bodo 7. in 8. decembra, povratne 14. decembra.

Bolzano: Odločitve ne bomo sprejeli zlahka Bolzano je ostal brez povratne tekme in četrtfinalne vstopnice. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bolzano je ostal brez povratne tekme in četrtfinalne vstopnice. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Hokejisti Bolzana bi morali danes gostovati pri finskem klubu Lukko Rauma, s katerim so na prvem obračunu doma izgubili z 1:3.

Kolektiv iz Južne Tirolske je v ponedeljek pripotoval na Finsko, dan pozneje pa so tekmo odpovedali zaradi težav s covid-19 v domačem taboru. Člani Bolzana so se vrnili v Italijo, v sredo pa izvedeli neprijetno novico. Odbor tekmovanja je odločil, da se upošteva zgolj rezultat prve tekme, kar pomeni, da napreduje finski klub. 

Odločitev so utemeljili z besedami, da je mednarodni urnik tako natrpan, da preprosto ni časa za prestavitev povratne tekme. "To nerazumljivo odločitev dojemamo kot moralno zaušnico našemu klubu, ki je vselej spoštoval ligo prvakov, kot tudi našim navijačem, ki so se odpravili na gostovanje. Naša ekipa je pripotovala v Raumo, a tekme ni odigrala. Ne po svoji krivdi. Ekipa si zasluži boj za napredovanje na ledu. Te odločitve ne bomo sprejeli zlahka," so v izjavi za javnost zapisali pri Bolzanu, pri katerem upajo, da bodo kljub vsemu dobili možnost, da o napredovanju odloča boj na ledeni ploskvi.

Po pisanju Kleine Zeitung naj bi se klubi pred sezono strinjali, da v primeru težav, povezanih s covid-19, ki bi onemogočile izvedbo tekme, lahko šteje le rezultat ene tekme.

Muršakovi zanesljivo odpravili Nemce, Celovčani zapravili prednost

Zmagovalka zadnjih dveh izvedb lige prvakov Frölunda je zanesljivo izločila nemškega prvoligaša Adler Mannheim, že na prvi tekmi je zmagala z 10:1, v torek pa napredovanje potrdila z novo zmago (4:1), h kateri je gol prispeval tudi slovenski napadalec Jan Muršak. Jan Muršak je s soigralci Frölunda zanesljivo napredoval v četrtfinale. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Muršak je s soigralci Frölunda zanesljivo napredoval v četrtfinale. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V četrtfinalu se bodo Muršakovi pomerili s četrto ekipo švedske lige SHL Leksandsom, ki je v torek gostila Celovec, pri katerem je pretekli teden izgubila z 0:4. Švedi so izkoristili zdesetkanost koroškega moštva, zmagali z 8:1 in napredovali v četrtfinale. Od Slovencev je ob porazu igral le Rok Tičar, ki je trikrat streljal na gol tekmeca, poškodovanega Andreja Tavžlja ni bilo v postavi.

Pari četrtfinala

Frölunda (Jan Muršak) – Leksands
Tappara – Rouen (Matija Pintarič)
Rogle – Sparta Praga
Red Bull München – Lukko Rauma

*Prve četrtfinalne tekme bodo 7. in 8. decembra, povratne 14. decembra.

Hokejska liga prvakov, osmina finala, povratne tekme

Torek, 23. november
Leksands* : EC KAC 8:1 /0:4/
(Rok Tičar je za KAC odigral 25:42 minut in na vrata tekmeca sprožil tri strele, poškodovanega Andreja Tavžlja ni bilo v kadru Celovca.)

Frölunda* : Adler Mannheim 4:1 /10:1/
(Jan Muršak je zabil četrti gol za Frölundo, na ledu je preživel 17:17 minut, skupaj je sprožil dva strela na vrata Mannheima.)

Tappara* : Växjo 4:2 /2:2/
Rogle* : Zürich 3:1 /4:3/
Sparta Praga* : Skelleftea 1:2 /3:1/

Sreda, 24. november
Red Bull Salzburg : Rouen* 3:1 /0:3/
(Aljaža Predana ni bilo v postavi Salzburga; Matija Pintarič je za Rouen branil vso tekmo in zaustavil 50 od 53 strelov na svoj gol.) 

Red Bull München* : Fribourg 3:2 /4:2/

Lukko* - Bolzano /3:1/ - povratna tekma je bila zaradi težav s covid-19 v finskem taboru odpovedana, komisija tekmovanja je odločila, da napreduje ekipa, ki je zmagala na prvem obračunu, torej Lukko

* - ekipa je napredovala v četrtfinale
//izid prve tekme

Alpska liga: HK Olimpija - Asiago (1-. tekma finala) Raimo Summanen
Sportal Raimo Summanen vendarle v ICEHL
 
EC KAC Leksands liga prvakov, Andrej Tavželj
Sportal Andrej Tavželj nenadejano priložnost zgrabil z obema rokama: Za menoj so nori dnevi
HK Olimpija Red Bull Salzburg
Sportal Salzburg do nove zmage, uspešni tudi Celovčani
Ne spreglejte