Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2024,
8.15

Osveženo pred

1 ura, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Unia Oswiecim Nik Zupančič Jan Urbas Fischtown Pinguins Anže Kuralt Fehervar AV19 hokejska liga prvakov

Torek, 15. 10. 2024, 8.15

1 ura, 46 minut

Hokejska liga prvakov, 15. in 16. oktober

Kuraltovi se poslavljajo proti lanskim zmagovalcem, slovenski trio na Švedskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Jan Urbas | Jan Urbas s Fischtown Pinguis gostuje pri aktualnem švedskem prvaku Skelleftea AIK.  | Foto Guliverimage

Jan Urbas s Fischtown Pinguis gostuje pri aktualnem švedskem prvaku Skelleftea AIK.

Foto: Guliverimage

V hokejski ligi prvakov so na sporedu zadnje tekme predtekmovanja, po katerem se bo 16 moštev prebilo v osmino finala, za preostalo osmerico pa bo sezone v tem tekmovanju konec. Med temi je tudi Fehervar AV19 Anžeta Kuralta, ki bo za konec gostil branilca lovorike Geneve Servette. Nemški podprvak Fischtown Pinguins Jana Urbasa, Žige Jegliča in Mihe Verliča gostuje pri aktualnemu švedskem prvaku Skelleftea AIK. V sredo sledi pomemben dan za Nika Zupančiča in njegovo Unio Oswiecim, ki bo novo presenečenje in z njim napredovanje iskala pri češkem prvaku Trincu, Celovec pa bo takrat gostil Zurich.

Unia Oswiecim
Sportal Sijajna evropska zgodba Zupančičevih se nadaljuje, Muršakovi slavili po preobratu

Pred nekaterimi moštvi v hokejski ligi prvakov je še zadnja možnost, da si zagotovijo napredovanje v izločilne boje. Še pred zadnjo tekmo predtekmovanja pa je jasno, da Fehervar AV19 nima več možnosti za osmino finala. Kolektiv Anžeta Kuralta je po petih krogih eno od dveh moštev brez točke. Madžarski predstavnik bo sezono v ligi prvakov končal na domačem terenu proti zadnjemu zmagovalcu, švicarskemu klubu Geneve Servette.

Nemški podprvak Fischtown Pinguins Jana Urbasa, Mihe Verliča in Žige Jegliča bo uvodni del končal na zahtevnem gostovanju pri aktualnemu švedskemu prvaku Skelleftea AIK. Švedi imajo na računu deset točk, nemški kolektiv pa devet.

Lahko Unia Oswiecim, ki je premagala podprvaka ICEHL Celovec in tretje moštvo lanske sezone nemške lige Straubing Tigers, preseneti še na Češkem? | Foto: Guliverimage Lahko Unia Oswiecim, ki je premagala podprvaka ICEHL Celovec in tretje moštvo lanske sezone nemške lige Straubing Tigers, preseneti še na Češkem? Foto: Guliverimage

V sredo bo dan D za eno največjih presenečenj tega dela tekmovanja. Poljski prvak Unia Oswiecim, ki ga vodi Nik Zupančič, je še v kombinacijah za osmino finala. A čaka ga težko dela, gostoval bo pri aktualnem češkem prvaku Trincu, ki ima na računu točko več. 

Takrat bo na delu tudi Celovec Jana Muršaka in Luke Gomboca, ki je po petih tekmah pri prav toliko točkah. Korošci bodo na domačem ledu pričakali švicarskega prvaka Zürich, ki je pri vrhu lestvice in že uvrščen v osmino finala. Prav veliko možnosti za osmino finala nimajo. Morali bi vknjižiti tri točke, ob tem pa upati na ugoden razplet nekaterih preostalih tekem.

V predtekmovanju lige prvakov nastopa 24 klubov. Vsak odigra šest tekem, nato najboljših 16 s skupne lestvice napreduje v izločilne boje. Zmagovalec bo znan februarja prihodnje leto. 

Hokejska liga prvakov, šeste tekme:

Torek, 15. oktober

Sreda, 16. oktober

Lestvica

Preberite še:

HK Olimpija Olimpija : Graz 99era
Sportal Olimpija v Tivoliju na kolena spravila vodilne
Ne spreglejte