Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2011,
19.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Red Bull Salzburg

Ponedeljek, 24. 10. 2011, 19.44

8 let

Heikki Mälkiä: Premagamo lahko vsakogar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski državni prvaki se bodo v 15. krogu spopadli z aktualnimi prvaki hokejske lige EBEL. V Salzburg se Železarji odpravljajo na krilih treh zaporednih zmag.

Po hudem porazu v Celovcu so Jeseničani nanizali tri pomembne zmage, s katerimi so si dodobra dvignili samozavest. Niz se je začel v Szekesfehervarju, nato so doma v eni najlepših hokejskih predstav leta premagali večne tekmece iz Ljubljane, v nedeljo pa so v Zagrebu prikazali izvrstno obrambno predstavo, v kateri je glavno vlogo odigral mladi vratar Gašper Krošelj. "Kot ekipa smo v obrambi delovali brezhibno, na Medveščak, ki je v prejšnjem krogu visoko slavil v Gradcu, smo se pripravili optimalno, kar je na koncu botrovalo uspehu. Vedeli smo, da bodo gostitelji pritiskali, zato smo se zatekali bolj k protinapadom, v obrambi pa smo morali opraviti garaško delo, sploh še potem, ko so morali ledeno ploskev zapustiti Johan Björk, Martin Tuma in Jure Dolinšek. Proti koncu tekme smo bili močno utrujeni, toda če smo prišli tako daleč, ko se nam je zmaga že nasmihala, smo iz sebe iztisnili zadnje atome moči in osvojili dve izjemno pomembni točki," je za spletno stran jeseniškega kluba po nedeljski tekmi vzneseno razlagal čuvaj mreže, ki se k Železarjem letos prišel prav iz Zagreba, kjer je preživel štiri sezone, a ob slovenskemu reprezentančnemu vratarju Robertu Kristanu ni dobil prave priložnosti. V torek Jeseničane čaka težko gostovanje v Salzburgu, kjer so doslej izgubili 18 tekem od 19-ih. Črni statistiki navkljub, pa se ne predajajo v naprej, kar je za spletno stran lige EBEL potrdil tudi finski strateg rdečih, Heikki Mälkiä: "Salzburg je težak nasprotnik, ima zares izvrstno ekipo, a če bomo igrali tako, kot smo v Zagrebu, lahko premagamo vsako ekipo v ligi."

V nedeljo v Zagreb z moštvom ni odpotoval oboleli Patrik Bergström, medtem ko je težka tekma zahtevala še tri "žrtve". Češki branilec Martin Tuma je po prvi tretjini zaradi slabosti ostal v garderobi, Johan Björk je dobil močan udarec v kolk, Jure Dolinšek pa v glavo. Slednji, ki je moral na pregled v bolnišnico, bo za jutrišnje srečanje bržkone izgubljen, ostali naj bi bili nared.

Ne spreglejte