Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2020,
17.40

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

HK Olimpija Koronavirus Alpska liga HDD Jesenice

Sreda, 28. 10. 2020, 17.40

3 leta, 5 mesecev

na jesenicah 11 testov od 14 pozitivnih, tudi v ljubljani pozitiven test

Jeseniški seznam okuženih vse daljši, tudi Olimpija v samoizolaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
HDD Sij Acroni Jesenice | Na Jesenicah so potrdili 11 pozitivnih testov.  | Foto Peter Podobnik/Sportida

Na Jesenicah so potrdili 11 pozitivnih testov.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Pri HDD Sij Acroni Jesenice so po dveh pozitivnih torkovih testih na novi koronavirus dan pozneje zapisali, da je med člani ekipe potrjenih 11 okužb, trije testi so bili negativni, na preostale rezultate pa še čakajo. Tekmi proti ekipama VEU Feldkirch in EC Kitzbühel, ki bi morali biti konec tedna v Podmežakli, sta tako prestavljeni. V samoizolaciji je tudi HK SŽ Olimpija. V klubu so nam zvečer potrdili, da je eden od hokejistov danes prejel pozitiven test, celotna ekipa bo tako v petek opravila novo testiranje.

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija
Sportal Slutnje so se uresničile: koronavirus tudi med Jeseničani

Potem ko je z Gorenjske v soboto prišlo sporočilo, da so HDD Sij Acroni Jesenice zaradi slabega počutja nekaterih članov tekmo z Lustenauom preventivno prestavili, so v jeseniškem klubu v torek potrdili, da so prejeli dva pozitivna testa na novi koronavirus. Posledično se je testirala celotna ekipa, število okužb pa se je v sredo krepko zvišalo. Od 14 prejetih rezultatov je bilo kar 11 testov pozitivnih. Številka bi lahko še narasla, saj v klubu čakajo še na kar nekaj preostalih rezultatov.

HDD Sij Acroni Jesenice | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida "Tekmi proti ekipama VEU Feldkirch in EC Kitzbühel, ki bi morali biti odigrani to soboto in nedeljo v domači Podmežakli, sta zaradi trenutne situacije v našem moštvu, prestavljeni na kasnejši termin. Naša ekipa do nadaljnjega ostaja v samoizolaciji. Po dosedanjih prejetih podatkih je med člani ekipe potrjenih 11 okužb s koronavirusom, trije testi so bili negativni. Na preostale rezultate testiranj še čakamo. Okuženi morajo v prvi vrsti spoštovati vsa navodila zdravnikov in do nadaljnjega ostati v samoizolaciji," so zapisali na uradni strani jeseniškega kolektiva.

Ob tem so dodali, da bodo člani ekipe, ki so zdravi in nimajo simptomov, po navodilih trenerjev opravljali individualne treninge na suhem. 

Število prestavljenih tekem Jesenic je zdaj naraslo že na pet (v Alpski ligi so bile zaradi okužb v različnih taborih prestavljene tekme z EC KAC II, Lustenauom, VEU Feldkirch in EC Kitzbühel; v državnem prvenstvu pa s HK True Celje).

Tudi hokejisti Olimpije so v samoizolaciji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tudi hokejisti Olimpije so v samoizolaciji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Okužba tudi pri Olimpiji, zmaji v petek na novo testiranje 

Okužbo so pretekli teden potrdili tudi v taboru večnega tekmeca HK SŽ Olimpija. Po pozitivnem testu se je testirala celotna zasedba Ljubljančanov, vsi testi so bili negativni. Včeraj je eden od hokejistov zaradi slabega počutja znova odšel na testiranje in prejel pozitiven test, tako da je celotna ekipa trenutno v samoizolaciji, v petek pa bo opravila novo testiranje.

Že pred tem so več pozitivnih testov potrdili pri še enem predstavniku Alpske lige, italijanskem Rittnu, s katerim bi se morala v soboto pomeriti Olimpija. Tekmo so tako prestavlili.

Alpska liga se bo kljub nekaterim odpovedim nadaljevala v četrtek, ko se bosta pomerila Gardena in Asiago.  

HK Olimpija Val Gardena Miha Zajc
Sportal Po zmagi je prišla kazen
HK Olimpija Val Gardena Tadej Čimžar
Sportal Olimpija z novim kapetanom do nove zmage, Jeseničani spet brez tekme
Ne spreglejte