Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
18.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Muršak

Četrtek, 9. 6. 2011, 18.44

7 let, 12 mesecev

Draper še ni pripravljen obesiti drsalk na klin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Detroitu so se nekateri člani po koncu sezone odločili, da je prišel čas, da zaključijo z aktivno kariero, med temi pa se ne vidi 40-letni Kris Draper, ki si še naprej želi obračunov v NHL.

Za ''rdeča krila'' se je sezona končala v drugem krogu končnice, v katerem so jih s 4:3 v zmagah izločili San Jose Sharks. Po koncu sezone je četverka veteranov dejala, da je nadaljevanje kariere pod vprašajem, saj so prišla leta, ko je potrebno več časa nameniti družini. Med četverko je le Brian Rafalski, katerega je z Detroitom vezala še enoletna pogodba, oznanil, da ima dovolj in odhaja v pokoj. Vratar Chris Osgood in napadalca Mike Modano ter Kris Draper pa še vedno niso sprejeli odločitev, kako naprej.

Slednji je sedaj sporočil, da si še naprej želi igrati, a je največ odvisno od generalnega direktorja in strokovnega štaba Detroita, ki imata v rokah škarje in platno glede zasedbe v prihodnji sezoni. ''Upam, da bo več znano v roku tedna do desetih dni,'' o igralski prihodnosti pravi 40-letni napadalec, ki ne počiva in se pripravlja z ekipo ameriškega nogometa Detroit Lions. Slednji trenirajo kljub temu, da je v NFL stavka. ''Odkar treniram z njimi, sem opazil, da gre za zares ogromne ljudi. Super je, da se igralci pripravljajo skupaj, saj poteka stavka, katero sem tudi sam že preživel. Vedno, ko zbereš ekipo skupaj, je to odlično,'' je o ameriških nogometaših dejal Draper.

Slovo Drapera bi prav prišlo tudi Muršaku

Kanadski napadalec je NHL kariero začel v Winnipegu, kjer je preživel tri sezone, odtlej pa je nosil le še dres Detroita dolgih 17 sezon.''V glavi imam več scenarijev. Če sem iskren, bi bilo igranje v katerikoli drugem klubu kot Detroitu sebično z moje strani. Vendar bi ob ponudbi bila to težka odločitev. Rad imam moštvo Detroita, zato si želim igrati zanj. To sem povedal tudi Hollandu. Tu sem že tako dolgo … Nikoli ne reci nikoli, vendar se ne vidim v dresu druge ekipe. To ne bi bilo prav,'' je o morebitni selitvi dejal Draper, medtem ko je generalni direktor kluba v sredo poslal kratko in jedrnato sporočilo: ''Nismo sprejeli še nobene odločitve.'' Slovo klubske legende in Modana bi bila dobra tudi za Jana Muršaka, saj bi slednji dobil več igralnega časa. Mariborčan je pred dnevi že sporočil, da novo sezono začenja v NHL.

Ne spreglejte