Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
15.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 15. 5. 2012, 15.42

7 let, 12 mesecev

Coyotes: Bolje pokrivati Kopitarja in Browna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvi tekmi trener Phoenixa razumljivo ni mogel povedati nič pozitivnega o svoji ekipi, Kings so pokazali več in zasluženo zmagali. Pred drugo tekmo si želi boljše pokrivanje Kopitarja in Browna.

Los Angeles je narekoval ritem igre skozi celotno srečanje, imeli kar 21 strelov več na nasprotnikova vrata, kar je na koncu zadostovalo za zmago s 4:2. Med glavnimi akterji sta bila, tako kot v dosedanjem poteku končnice, Anže Kopitar in Dustin Brown. Prvi je načel mrežo ''kojotov'', kapetan kalifornijske ekipe pa je dosegel tretji zadetek na tekmi, temu pa dodal še eno podajo.

Nad močjo udarnega napada ''kraljev'', ki ju poleg dvojice sestavlja še Justin Williams (ena podaja), so s spoštljivimi besedami govorili tudi nasprotniki, igralci Phoenixa. ''Odličen napad, ki ga je težko zaustaviti. Kopitar je odličen s ploščkom, težko mu ga je odvzeti. Brown je zadolžen za zadetke in pri tem uspešen, medtem ko je Williams podcenjen. Gre za igralca, ki ima izvrstno tehniko in je zelo zaslužen za uspehe Los Angelesa,'' pravi napadalec Martin Havlat.

Pogumnejši v igri ena na ena

O uvodnem porazu v finalni seriji zahodne konference je bil veliko bolj zgovoren trener Dave Tippett, ki je bil kar zaskrbljen nad predstavo svojih izbrancev.

''Ujeli so nas na krivi nogi, a po dveh tretjinah smo bili še vedno v igri. Pred zadnjim delom igre smo se pogovorili, kaj bo potrebno izboljšati. Imeli smo priložnost, da zmagamo. Vendar pa smo naredili napako, Brown je dosegel gol, nam pa ni preostalo drugega, kot da se nekoliko odpremo in skušamo priti do izenačenja. Imeli smo dve, tri zares dobre priložnosti, vendar pa nam ni uspelo izenačiti,'' je o prvi tekmi dejal 50-letni strateg, nato pa nadaljeval: '' Los Angeles je prikazal odlično predstavo, sam pa vem, da smo sposobni tudi mi igrati na višji ravni. Izboljšati bomo morali marsikateri element igre. Predvsem bomo morali biti pogumnejši v igri ena na ena, teh dvobojev ne smemo izgubljati. Če bomo še naprej neuspešni v tem elementu, potem je taktika brezpredmetna. Tudi igra v nevtralni tretjini ni bila najboljša, vsi pa vemo, da se lahko tam odločajo tekme. Imeli smo tudi nekaj težav pri pokrivanju Kopitarja in Browna, tudi to moramo popraviti.''

Ne spreglejte