Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2023,
21.51

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE celinski pokal

Nedelja, 15. 10. 2023, 21.51

6 mesecev, 2 tedna

celinski pokal, 3. krog, tretje tekme

Celjani po porazu z Latvijci končali z nastopi v celinskem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
HK RST-Pellet Celje | Celjani so v zadnji tekmi v Latviji izgubili proti gostiteljem. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjani so v zadnji tekmi v Latviji izgubili proti gostiteljem.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjski hokejisti so v nedeljo v latvijski Jelgavi končali nastope na turnirju 2. kroga celinskega pokala. V zadnji tekmi turnirja skupine C je domača Zemgale Jelgava premagala RST Pellet Celje s 4:1 (2:1, 0:0, 2.0). Celjani so tako končali nastope v tem evropskem klubskem tekmovanju, Jelgava pa se je uvrstila na turnir 3. kroga.

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani v Latviji izgubili proti romunski zasedbi

Celjani so svoj prvi evropski nastop končali z zmago proti belgijski ekipi Liege Bulldogs z 9:3 ter dvema porazoma, v soboto je bila boljša še romunska Corona Brasov s 4:2.

Danes so bili Celjani dolgo v igri za morebitno presenečenje in uspeh proti gostiteljem. Po prvi tretjini so z golom Mikusa Mintautiskisa prišli do 1:1, a potem tik pred koncem dobili zadetek ob igri z igralcem več. Druga tretjina zadetkov ni prinesla, so pa nato v zadnji domači, ki so imeli terensko premoč, najprej v 52. minuti celjskega vratarja Jakoba Brandnerja premagali za 3:1, dokončno pa upe Celjanov ustavili za zadetkom ob "power playu" v 56. minuti.

Domača ekipa je končala z vsemi devetimi točkami, Romuni so bili drugi s šestimi, Celjani tretji s tremi, Belgijci so se od tekmovanja poslovili brez osvojene točke.

Jelgava je tako premagala vse tekmece in osvojila prvo mesto na turnirju ter si tako zagotovila napredovanje v 3. krog, v skupini E v Grenoblu pridružil britanskemu Cardiffu, kazahstanskemu Nomadu in francoskemu klubu Bruleurs De Loups.

Napredovanje zmagovalcu

Ta konec tedna so v tem krogu celinskega pokala igrali še v Beogradu, kjer so v skupini D nastopili Crvena zvezda, Sokol Kijev, Ferencvaros in Kaunas. Zmagal je Ferencvaros, ki se je tako uvrstil v 3. krog v Cortino d'Ampezzo v skupino F, kjer so že danski Herning, poljske Katovice in celjski tekmec iz lige AHL Cortina.

Zadnje dejanje celinskega pokala v sezoni 2023/24 pa bo zaključni turnir med 12. in 14. januarjem 2024. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Zaključni turnir bo med 12. in 14. januarjem prihodnje leto. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Celinski pokal, 2. krog:

Nedelja, 15. oktober

Lestvica

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani novo poglavje začeli z visoko zmago
HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Jeseničani zmagali še šestič zapored
Asiago HK Olimpija
Sportal Niz porazov prekinjen, Olimpija se je znesla nad Asiagom
 
Ne spreglejte