Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 10. 2023,
17.06

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

celinski pokal HK RST-Pellet CELJE

Sobota, 14. 10. 2023, 17.06

7 mesecev, 1 teden

celinski pokal, 2. krog, druge tekme

Celjani v Latviji izgubili proti romunski zasedbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HK RST-Pellet Celje | Varovanci Gala Korena so izgubili proti romunski ekipi Corona Brasov, ki je pri vrhu Erste lige. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Varovanci Gala Korena so izgubili proti romunski ekipi Corona Brasov, ki je pri vrhu Erste lige.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjski hokejisti so na drugi tekmi turnirja 2. kroga celinskega pokala v latvijski Jelgavi izgubili z romunsko Corono Brasov z 2:4 (1:2, 1:2, 0:0). RST Pellet Celje je za uvod v petek premagal belgijski Liege z 9:3, v nedeljo ga čaka še tekma z domačim Zemgalejem Jelgavo. V nadaljevanje tekmovanja vodi le zmaga v skupini.

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani novo poglavje začeli z visoko zmago

Potem ko so Celjani v petek uspešno začeli novo poglavje v klubski zgodovini in prvi nastop v tem tekmovanju končali z visoko zmago (9:3, zadnja tretjina 5:0), jih je že manj kot 24 ur pozneje čakal nov izziv. Nasprotnik je bil romunski klub iz Brasova, ki je v prvem krogu v petek z 1:3 klonil proti prireditelju turnirja Jelgavi.

Danes je za Celjane branil Jakob Brandner, ki je imel precej dela, saj so Romuni imeli terensko premoč in več strelov na gol. A kljub temu so povedli Celjani, v 13. minuti je zadel Nik Širovnik. Corona pa je zaostanek hitro izničila, še pred prvim odmorom so Romuni vodili z 2:1. Razmerje je bilo podobno v drugi tretjini, ki jo je Brasov prav tako dobil z 2:1. Romuni so četrti gol dosegli celo z igralcem manj, je pa za kanček upanja poskrbel Luka Kalan, ki je v 37. minuti znižal na 2:4.

V zadnji tretjini so bili aktivnejši Celjani, njihovi tekmeci so imeli več izključitev, takrat so v celjskem taboru ob koncu tekme tudi umaknili Brandnerja iz vrat. A želenega znižanja ni bilo, tako da je ostalo pri romunski zmagi s 4:2.

Turnir 2. kroga celinskega pokala v skupini C se bo v Latviji končal v nedeljo, zadnji celjski tekmec bo Jelgava. Iz te skupine vodi v nadaljevanje tekmovanja le prvo mesto, podobno velja za skupino D, ki igra v Beogradu in kjer so Crvena zvezda, Sokol Kijev, Ferencvaros in Kaunas.

Ob turnirju v Latviji poteka še en, gostitelji skupine D so člani Crvene zvezde, v Beogradu pa te dni igrajo še Sokol Kijev, Ferencvaroš in Kaunas.

Napredovanje zmagovalcu

Tako iz skupine C kot iz skupine D bosta v tretji krog napredovala le zmagovalca. Prvi iz celjske skupine bo tekmovanje med 17. in 19. novembrom nadaljeval v skupini E v Grenoblu, kjer bosta ob domačem Bruleurs De Loups igrala še britanski Cardiff in kazahstanski Nomad. Zmagovalec beograjske skupine pa bo tekmoval v Cortini d'Ampezzo v skupini F, v kateri sta ob gostitelju še danski Herning in poljske Katovice.

Zaključni turnir bo med 12. in 14. januarjem prihodnje leto. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Celinski pokal, 2. krog:

Sobota, 14. oktober

Lestvica

Ne spreglejte