Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
17.23

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

celinski pokal HK RST-Pellet CELJE

Petek, 13. 10. 2023, 17.23

6 mesecev, 3 tedne

celinski pokal, 2. krog, prve tekme

Celjani novo poglavje začeli z visoko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
HK RST-Pellet Celje | Celjani so celinski pokal odprli z zmago nad belgijskim buldogom. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjani so celinski pokal odprli z zmago nad belgijskim buldogom.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejisti ekipe RTS Pellet Celje so danes v latvijski Jelgavi začeli nastope v celinskem pokalu. Celjani prvič igrajo v tem mednarodnem klubskem tekmovanju, na današnji uvodni tekmi turnirja pa so premagali belgijski Liege Bulldogs z 9:3 (2:1, 2:2, 5:0). V skupini sta še Zemgale Jelagava in romunski Brasov, v nadaljevanje vodi le prvo mesto.

HK RST-Pellet Celje,
Sportal Celjska kontinentalna premiera

Celjani so si nastop na celinskem pokalu, ki je zanje prvi v klubski zgodovini, priigrali s prvim mestom v rednem delu lanskega državnega prvenstva. Tekmovanju se priključujejo v drugem krogu v skupini C v latvijski Jelgavi. Ob domačinih in Celjanih sodelujeta še romunski prvak Corona Brasov, ki je trenutno pri vrhu Erste lige, in belgijski Liege Bulldogs.

Zmagovit uvod v tekmovanje

Prvi tekmec knezov, ki jih s trenerske klopi vodi nekdanji hokejist Gal Koren, so bili hokejisti belgijskega kluba. Celjski vratar Jaka Gajšek je sicer prvič klonil v 15. minuti, a so Celjani hitro odgovorili, za 1:1 je 17. poskrbel Luka Kalan. Le dobro minuto pozneje pa je Jure Sotlar zadel še za vodstvo po prvi tretjini. Liege je na začetku drugega dela izenačil ob "power playu", a je nato Mikus Mintautiskis spet povedel Celjane v vodstvo. Sledil je še en zadetek Belgijcev z igralcem več, tudi tokrat pa so Celjani imeli odgovor, 12 sekund pred koncem tretjine je bil spet uspešen Sotlar.

Zadnja tretjina je bila popolnoma celjska, saj so Belgijci komajda prišli pred njihova vrata. Sotlar je v 45. minuti zadel še tretjič na tekmi, tokrat celo z igralcem manj, do konca pa so Celjani napolnili mrežo tekmecev. Najprej sta drugič na tekmi zadela še Kalan in Mintautiskis, en zadetek je dodal še Gal Sodja Zalokar, v 58. minuti pa zadnjega Bruno Kuret.

V soboto ekipo RST Pellet Celje ob 14.30 čaka tekma s Corono Brasov, v nedeljo pa sledi še tekma z domačinom Jelgavo ob 18. uri.

Ob turnirju v Latviji poteka še en, gostitelji skupine D so člani Crvene zvezde, v Beogradu pa te dni igrajo še Sokol Kijev, Ferencvaroš in Kaunas.

Napredovanje zmagovalcu

Tako iz skupine C kot iz skupine D bosta v tretji krog napredovala le zmagovalca. Prvi iz celjske skupine bo tekmovanje med 17. in 19. novembrom nadaljeval v skupini E v Grenoblu, kjer bosta ob domačem Bruleurs De Loups igrala še britanski Cardiff in kazahstanski Nomad. Zmagovalec beograjske skupine pa bo tekmoval v Cortini d'Ampezzo v skupini F, v kateri sta ob gostitelju še danski Herning in poljske Katovice.

Zaključni turnir bo med 12. in 14. januarjem prihodnje leto. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Celinski pokal, 2. krog:

Petek, 13. oktober

Lestvica

Ne spreglejte