Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2022,
18.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Asiago HDD Jesenice celinski pokal

Petek, 14. 10. 2022, 18.50

1 leto, 2 meseca

2. krog celinskega pokala, asiago, prvi tekmi

Jeseničani celinski pokal začeli z visoko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HDD Jesenice | Jeseničani od petka do nedelje sodelujejo na Celinskem pokalu v Asiagu, s katerim imajo kar nekaj neporavnanih računov. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani od petka do nedelje sodelujejo na Celinskem pokalu v Asiagu, s katerim imajo kar nekaj neporavnanih računov.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v prvi tekmi turnirja drugega kroga celinskega pokala v Asiagu premagali turško ekipo Buz Adam Istanbul s 5:1. Na drugi tekmi dneva je favorit domači Asiago s 14:1 odpravil srbsko Vojvodino, s katerim se bodo železarji pomerili v soboto. Samo prvo mesto na turnirju vodi naprej.

Luka Gračnar
Sportal Luka Gračnar se seli v Francijo

Jeseničani se za preboj med najboljših osem v tem po kakovosti drugem evropskem klubskem tekmovanju borijo s starim znancem iz alpske lige Asiagom in hokejskima neznancema iz Turčije in Srbije. Najprej so se pomerili s turško zasedbo, ki pa ima v svojih vrstah več kot pol članov iz Rusije, Ukrajine in Kazahstana.

Železarji so imeli sicer premoč in tudi precej več strelov na gol, a so šele v drugi tretjini dokončno strli tekmece. Začetek je bil obetaven po zadetku Erica Panceta v sedmi minuti, a je nato slovenska ekipa na naslednji gol čakala do 33., ko je v polno zadel zadnja okrepitev, mladi Rus z mehiškim potnim listom Andrej Galuškin. Tik pred koncem tretjine je Rudolf Polcs ob prednosti dveh igralcev na ledu poskrbel za 3:0.

Tekmeci so sicer znižali na 3:1, a je nato Luka Ulamec z zadetkom v 51. minuti poskrbel za trdno vodstvo Jeseničanov. Zmago je minuto in pol pred koncem, ob novi prednosti igralca več, dokončno potrdil še David Planko.

"Težka tekma. Vedeli smo, da veliko večino ekipe sestavljajo ruski igralci, zavedali smo se, da imajo kakovost. Naredili smo, kar smo si rekli pred tekmo, jih nadrsali in zasluženo zmagali," je po srečanju dejal Pance in pogledal proti soboti, ko jim bo nasproti stala Vojvodina: "Zagotovo niso prišli sem, da bi se predali pred tekmo. Verjamem, da smo na papirju boljši nasprotnik, a to ne pomeni nič, če tega ne pokažeš na ledu, tako da bomo šli maksimalno angažirani v tekmo."

Zmagovalec novembra na Slovaško

Zmagovalec skupine v Asiagu bo napredoval v tretji krog, ki ga bo med 18. in 20. novembrom gostil slovaški prvoligaš Nitra. Na Slovaškem bosta nastopila tudi poljski Unia Oswiecim, katerega trener je Nik Zupančič, in ukrajinski Kremenčuk.

Zmagovalec turnirja v Asiagu bo tretji krog novembra igral na Slovaškem. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Zmagovalec turnirja v Asiagu bo tretji krog novembra igral na Slovaškem. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Ob turnirju v Asiagu bo vzporedno potekal še turnir v Angersu, kjer bodo poleg domačega kluba, katerega dres po novem nosi vratar Luka Gračnar, nastopili še madžarski Ferencvaros, romunska Miercurea Ciuc in hrvaški Sisak. Zmagovalec bo 3. krog igral v valižanskem mestu Cardiff, kjer bosta sodelovala še latvijska Zemgale Jelgava ter kazahstanska Sarjaka Karaganda.

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani do šeste zaporedne alpske zmage v Linzu in na vrh lestvice

Zaključni turnir bo sredi januarja

Zmagovalec Celinskega pokala bo znan po zaključnem turnirju, ki ga bo med 13. in 15. januarjem prihodnje leto gostil eden od štirih udeležencev. Tam bosta nastopili po dve najboljši ekipi z obeh turnirjev 3. kroga. Zmagovalcu tekmovanja je v preteklosti pripadla vstopnica za igranje v ligi prvakov. V lanski sezoni je zmagala Cracovia iz Krakova.

Celinski pokal, 2. krog, skupina D

Petek, 14. oktober
HDD Sij Acroni Jesenice : Buz Adamlar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
1:0 Pance (Polcs, 7.), 2:0 Galupkin (Polcs, Ščap, 29.), 3:0 Polcs (Pance, 40.), 3:1 Dubeniuk (Somsikov, 46.), 4:1 Ulamec (Jezovšek, Rep, 51.), 5:1 Planko (Ulamec, Jezovšek, 59.)


Vojvodina : Asiago 1:14 (0:2, 1:7, 0:5)

Sobota, 15. oktober
Vojvodina - HDD Sij Acroni Jesenice 
Buz Adamlar - Asiago 

Nedelja, 16. oktober
Buz Adamlar - Vojvodina
Asiago - HDD Sij Acroni Jesenice

Zug : HK Olimpija
Sportal "Vrhunska izkušnja, a ne sme nas uspavati"
Ne spreglejte