Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2022,
13.12

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

konec kariere HK Olimpija Anže Ropret

Petek, 24. 6. 2022, 13.12

1 leto, 10 mesecev

ostaja vpet v hokej

Anže Ropret je končal kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Anže Ropret | Anže Ropret se poslavlja od igranja hokeja, ostaja pa vpet v šport, v katerem je skoraj vse življenje. | Foto Grega Valančič/Sportida

Anže Ropret se poslavlja od igranja hokeja, ostaja pa vpet v šport, v katerem je skoraj vse življenje.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejski napadalec Anže Ropret je pri 32 letih končal kariero profesionalnega hokejista, a ostaja vpet v hokej. Pri HK SŽ Olimpija bo del trenerske ekipe mlajših selekcij. 

HDD Jesenice navijači
Sportal Jeseniška združitev: Tako smo močnejši in se vračamo na hokejski zemljevid

Anže Ropret je večino svoje hokejske kariere preživel pri Olimpiji. Kot najstnik se je preizkusil v mladinski kanadski ligi, v članski konkurenci med letoma 2017 in 2019 je igral na Madžarskem, preostali del igralske poti pa je nosil zeleno-beli dres.

V ligi ICEHL (prej EBEL) je igral tako z nekdanjo Olimpijo kot HK SŽ Olimpija. V tem tekmovanju je odigral 385 tekem in dosegel 105 točk. V Alpski hokejski ligi pa je za Ljubljančane igral dve sezoni, odigral 85 tekem, dosegel 94 točk in v sezoni 2020/21 dvignil pokal prvaka lige. Z Olimpijo je osvojil več naslovov državnega in pokalnega prvaka. Bil je tudi občasni reprezentant.

Napadalec zdaj končuje kariero. Opreme ne bo postavil povsem v kot, saj ostaja vpet v ta šport. Kot so sporočili iz Olimpije, bo deloval kot trener v mlajših selekcijah.

V prihodnje bo deloval kot trener mladih selekcij pri Olimpiji. | Foto: Grega Valančič/Sportida V prihodnje bo deloval kot trener mladih selekcij pri Olimpiji. Foto: Grega Valančič/Sportida

 "Zaradi poškodbe rame sem se odločil končati profesionalno igralsko kariero. Ko so mi v klubu ponudili mesto trenerja mlajših selekcij, sem izziv z veseljem sprejel. Tudi po koncu aktivne športne poti sem si želel ostati v hokeju. Ker so bili tudi moji prvi hokejski koraki v tem klubu, se veselim, da bom svoje znanje in izkušnje lahko delil z mladimi Olimpijinimi hokejisti," je v klubski mikrofon dejal 32-letnik.

"Anže Ropret se je odločil, da bo končal svojo igralsko kariero in ker v klubu cenimo njegov pečat, ki ga je pustil v ekipi, in njegovo hokejsko znanje, smo ga povabili k sodelovanju pri mlajših selekcijah. Izziv je sprejel, kar nas zelo veseli. V prihodnji sezoni se bo tako pridružil naši trenerski ekipi in treniral selekciji U13 in U15 v paru z izkušenim Igorjem Beribakom. Verjamem, da bosta odlična naveza in skupaj še dodatno nadgradila naše delo s hokejskim podmladkom," pa je o Ropretovi selitvi med trenerje povedal direktor kluba Anže Ulčar.

hokej splošna, palice
Sportal Nova okrepitev za ljubljansko Olimpijo
HDD Jesenice HK Olimpija polfinale DP
Sportal Obetajo se spremembe v sistemu DP in pokalu
Gaber Glavič
Sportal Gaber Glavič znova trener Jesenic
Ne spreglejte