Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2022,
11.28

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Nik Zupančič HDD Jesenice Gaber Glavič Alpska liga

Petek, 17. 6. 2022, 11.28

1 leto, 10 mesecev

nasledil bo Nika Zupančiča

Gaber Glavič znova trener Jesenic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Gaber Glavič | Gaber Glavič bo znova glavni trener članskega moštva HDD Sij Acroni Jesenice. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Gaber Glavič bo znova glavni trener članskega moštva HDD Sij Acroni Jesenice.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri HDD Sij Acroni Jesenice so naznanili trenersko menjavo, železarje bo v novi sezoni treniral Gaber Glavič, ki je člansko jeseniško ekipo vodil že v sezoni 2017/18 in začetku naslednje sezone. Direktor društva Anže Pogačar je ob tem dodal, da sta se z Glavičem odkrito in temeljito pogovorila o preteklih nesoglasjih in prišla do zaključka: "Strinjava se, da kdor dela, tudi greši, da nihče ni popoln, da v športu ni prostora za zamere. To pomeni priložnost za novo sodelovanje." Na trenerskem stolčku bo zamenjal Nika Zupančiča.

HDD Jesenice HK Olimpija polfinale DP
Sportal Obetajo se spremembe v sistemu DP in pokalu

"Vodstvo kluba je iskalo trenerja, ki bo sledil viziji kluba, ki pomeni trdo delo, priložnost za mlade igralce z dodatkom nekaterih izkušenih igralcev. Zato se je vodstvo odločilo, da bo železarje v novi sezoni ponovno vodil Gaber Glavič," so sporočili iz HDD Sij Acroni Jesenice.

Glavič je kot glavni trener jeseniškega članskega društva delal že v sezoni 2017/18 in delu naslednje, v zadnjih dveh tekmovalnih obdobjih pa deloval kot trener mladih upov pri HD Jesenice mladi. Cilj jeseniškega hokeja je povezovanje med obema kluboma.

Tako kot leta 2017 bo Glavič na trenerskem mestu nasledil Nika Zupančiča. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tako kot leta 2017 bo Glavič na trenerskem mestu nasledil Nika Zupančiča. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Izziv in privilegij"

"Vesel sem, da bom ponovno lahko vodil člansko ekipo HDD SIJ Acroni Jesenice. Biti na tem mestu je velik izziv in privilegij. Na hokejskih Jesenicah so bili cilji vedno visoki in tako bo tudi v prihodnje," je v kratki klubski izjavi dejal nekdanji vratar in dolgoletni reprezentant.

Anže Pogačar
Sportal Predsednik Jesenic o trenerski menjavi

"Strinjava se, da kdor dela, tudi greši, da nihče ni popoln"

Njegovo trenersko udejstvovanje pri HDD Sij Acroni Jesenice se je novembra 2018 končalo z odstavitvijo, med direktorjem Anžetom Pogačarjem in Glavičem so se nabrala nesoglasja, o katerih sta se po Pogačarjevih besedah v zadnjih dneh "temeljito in odkrito pogovorila".

"Strinjava se, da kdor dela, tudi greši, da nihče ni popoln, da v športu ni prostora za zamere. To pomeni priložnost za novo sodelovanje," je ob ponovnem sodelovanju dejal direktor društva Anže Pogačar, ki pravi, da sta z Glavičem predelala nesoglasja. | Foto: Vid Ponikvar "Strinjava se, da kdor dela, tudi greši, da nihče ni popoln, da v športu ni prostora za zamere. To pomeni priložnost za novo sodelovanje," je ob ponovnem sodelovanju dejal direktor društva Anže Pogačar, ki pravi, da sta z Glavičem predelala nesoglasja. Foto: Vid Ponikvar

Gaber Glavič
Sportal Odpuščeni Gaber Glavič s prstom pokazal na predsednika in laži

"Strinjava se, da kdor dela, tudi greši, da nihče ni popoln, da v športu ni prostora za zamere. To pomeni priložnost za novo sodelovanje. Njegovo trenersko znanje ni vprašljivo, zato je najprimernejši kandidat za vodenje naše ekipe in sledenje naši rdeči niti, ki je trdo delo in razvoj mladih igralcev. Prihod Gabra na položaj glavnega trenerja članske ekipe tudi dokazuje, da je jeseniški hokej enoten ter da bomo v prihodnjih sezonah delovali enotno in povezano z roko v roki za dobro vseh. Verjamem, da bo pod njegovim vodstvom ekipa uspešna in prinesla zadovoljstvo vsem, ki stiskamo pesti za naše železarje. Obveščam vas tudi, da je to moja edina izjava glede najine preteklosti, saj smo se v klubu odločili, da je fokus vseh, ki delujemo v klubu, vezan izključno na našo sedanjost in prihodnost. Hvala," je ob tem dejal Pogačar.

O okrepitvi sodelovanja Sij Acroni Jesenice in mlajše zasedbe Jesenice mladi bodo spregovorili v torek ob 11.30 na novinarski konferenci, ko bodo predstavili tudi ustanovitev podružnične ekipe Sija Acronija Jesenic.

Eric Pance
Sportal Jeseničani zadržali pomembnega napadalca
HDD Jesenice navijači
Sportal Aljoša Pretnar se po treh sezonah vrača v domovino, igral bo za Jesenice
Jaka Šturm
Sportal Šturm ostaja v Ljubljani, Logar na Jesenicah
Ne spreglejte