Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2023,
21.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

2

Natisni članek

Sterzing Vipiteno HDD Jesenice Alpska liga

Torek, 7. 3. 2023, 21.10

1 leto, 2 meseca

alpska liga, četrtfinale, prve tekme

Jeseničani končnico odprli z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

2

HDD Jesenice : Wipptal Broncos | Jeseničani so proti italijanskemu tekmecu vodili s 4:0, se nato igrali z vodstvom, na koncu pa zmagali s 4:2. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani so proti italijanskemu tekmecu vodili s 4:0, se nato igrali z vodstvom, na koncu pa zmagali s 4:2.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na uvodni četrtfinalni tekmi Alpske lige s 4:2 premagali italijanski Wipptal Broncos, ki so si ga sami izbrali za četrtfinalnega nasprotnika. Druga tekma bo v četrtek na Južnem Tirolskem. Moštva se v četrtfinalu merijo na štiri zmage.

Anže Pogačar
Sportal Na Jesenicah demantirajo, da je klub pred bankrotom

Jeseničani in člani Wipptal Broncos so se v rednem delu srečali dvakrat, obakrat so zmagali železarji (5:1, 5:2), ki so lani prvič zaigrali v finalu Alpske lige in v njem klonili pred Asiagom. Tudi tretji medsebojni obračun je pripadel gorenjski zasedbi, ki je v 44. minuti povedla s 4:0, na koncu pa zmagala s 4:2.

Najboljša moštva iz drugega dela regionalnega tekmovanja so si imela možnost izbirati svojega četrtfinalnega nasprotnika in Jeseničani so se odločili za Vipiteno, ki si je končnico priboril v dodatnih kvalifikacijah.

Že od vsega začetka tekme so domačini kazali več želje po zadetku od gostov iz Južne Tirolske. Terensko premoč so kronali ob koncu prve tretjine. V 17. minuti je Gašper Seršen prvi premagal gostujočega vratarja Jakoba Rabanserja. Minuto za tem je prednost s strelom z razdalje podvojil Luka Ščap.

Železarji so drugo tretjino napadalno odprli in po le minuti igre je Seršen še drugič na tekmi zadel za 3:0. Sklepno tretjino so sicer bolje začeli gostje, a so bili Jeseničani tisti, ki so prišli do novega gola. Za 4:0 je bil natančen Eric Pance.

Železarje naslednja tekma čaka v četrtek na Južnem Tirolskem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Železarje naslednja tekma čaka v četrtek na Južnem Tirolskem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Jesenic so se po tem golu očitno preveč sprostili, saj so nato dvakrat v dveh minutah zadeli hokejisti Wipptala. Najprej je bil natančen Simon Berger, 11 minut pred koncem pa še Raffael Pohlin. Domačini so se nato vendarle zbrali in do konca dvoboja več niso prejeli zadetka. 

Hokejisti Red Bull Hockey Juniors, ki so izbirali prvi, so četrtfinale proti Unterland Cavaliers v ponedeljek začeli z zanesljivo zmago (5:0). Preostala para sta Ritten Kitzbühel in Cortina - Lustenau.

Moštva igrajo na štiri zmage.

Anže Pogačar
Sportal Jeseničani umaknili prijavo za ligo ICEHL

Alpska liga, četrtfinale, prve tekme (igrajo na štiri zmage)

Torek, 7. marec

Ponedeljek, 6. marec

Preberite še:

HDD Jesenice : HK SŽ Olimpije, finale DP
Sportal Jeseničani z visoko zmago zaključili drugi del Alpske lige
Ne spreglejte