Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2023,
19.50

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

3

Natisni članek

IceHL Alpska liga HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar

Ponedeljek, 6. 3. 2023, 19.50

1 leto, 1 mesec

Anže Pogačar o stanju v Podmežakli

Na Jesenicah demantirajo, da je klub pred bankrotom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

3

Anže Pogačar | Anže Pogačar | Foto Vid Ponikvar

Anže Pogačar

Foto: Vid Ponikvar

Direktor hokejskega kluba z Jesenice Anže Pogačar je v daljšem sporočilu za javnost razložil, zakaj niso oddali prošnje za igranje v alpski ligi v naslednji sezoni in zakaj so umaknili prijavo za nastopanje v IceHL. "Vodstvo kluba prav tako demantira informacijo, ki se je pojavila na družbenih omrežjih, da je klub pred 'sesutjem' oziroma bankrotom in da v sezoni 2023/24 ne bo aktiven."

HDD Jesenice : HK Olimpija, finale DP
Sportal Zgodovinski dan za celjski hokej, negotova usoda Jesenic

Pretekli teden se je veliko pisalo o prihodnosti jeseniškega hokeja, potem ko so za naslednjo sezono ostali brez mesta v alpski ligi, prijavnico za IceHL pa so umaknili. V HDD Sij Acroni Jesenice so v daljšem sporočilu za javnost zdaj podali pojasnilo o trenutnem dogajanju v Podmežakli, češ da so se v medijih pojavile številne netočnosti, ki mečejo negativno luč na njihov klub. 

Finale DP (hokej, 2. tekma): HK Sij Acroni Jesenice - HDD SŽ Olimpija | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida "V življenju pridejo vzponi in padci, gospodarske krize, naravne nesreče, pandemija covid-19, vendar kljub temu živimo naprej. Tudi jeseniški hokej je imel skozi svojo 75-letno zgodovino krize, vzpone in padce, vendar je živel naprej, živi še danes in živel bo tudi jutri," je pismo javnosti začel direktor kluba Anže Pogačar.

O tem, zakaj se ni izšlo s prijavo v najmočnejšo regionalno ligo IceHL, Pogačar pojasnjuje: "Prijavo smo oddali in sprejeli delegacijo lige, ta si je ogledala infrastrukturo na Jesenicah ter nam sporočila, da moramo v primeru vstopa v ligo v roku dvanajstih mesecev zamenjati ogrado ob igrišču ter kupiti videosistem, primeren za tekmovanje v ligi ICEHL. Skupen strošek bi znašal 290.000 evrov. Ob tem bi morali plačati tudi strošek pristopnine v znesku 150.000 evrov. Kljub zavedanju, da naš klub še ne dosega proračuna klubov, ki igrajo v ligi ICEHL, smo se bili z izzivom pripravljeni soočiti, zato smo prijavo oddali ter okrepili aktivnosti za pridobivanje dodatnih sredstev. Žal pri tem nismo bili tako uspešni, kot smo načrtovali. Po pregledu dokumentacije o poslovanju kluba in načrtov za projekt priključitve k ligi ICEHL nam je vodstvo lige ICEHL posredovalo povratno informacijo, da je projekt ekonomsko prešibek, in predlagalo, da prijavo umaknemo, kar smo tudi storili."

O neprijavi v alpsko ligo pa Pogačar z odebeljenim tiskom piše: "V medijih je bilo mogoče zaslediti interpretacijo izjave vodstva ICEHL, da si klub, ki je želel sodelovati v ligi ICEHL, ne more privoščiti nastopanja v ligi AHL, saj nismo oddali prijave. To je neresnica; vodstvo kluba nikoli ni izjavilo, da si klub ne more privoščiti nastopanja v ligi AHL, temveč, da ima klub pomisleke glede smiselnosti nadaljnjega sodelovanja v ligi AHL."

"Klub se je v letih aktivnega delovanja razvil na višjo raven in čuti zrelost za nastopanje v ligi ICEHL, ni pa še finančno dorasel omenjeni ligi, za kar si v vodstvu kluba aktivno prizadevamo." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Klub se je v letih aktivnega delovanja razvil na višjo raven in čuti zrelost za nastopanje v ligi ICEHL, ni pa še finančno dorasel omenjeni ligi, za kar si v vodstvu kluba aktivno prizadevamo." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

In ti pomisleki so: "Klub se je v letih aktivnega delovanja razvil na višjo raven in čuti zrelost za nastopanje v ligi ICEHL, ni pa še finančno dorasel omenjeni ligi, za kar si v vodstvu kluba aktivno prizadevamo. Zadnja leta vsako leto najboljše ekipe iz lige AHL odidejo iz lige igrat na višjo raven (Olimpija, Brunico, Asaigo, Feldkirch); vse to so ekipe, ki so bile v ligi AHL naši tradicionalni nasprotniki in so nam pomagale napolniti dvorano. Menimo, da morata večna rivala Jesenice in Olimpija za obstoj resnega hokeja v Sloveniji nastopati v isti ligi. Koledar tekmovanja in igralni sistem v ligi AHL po našem mnenju nista najbolj optimalna. Obisk na tekmah je v zadnjih dveh sezonah močno upadel."

"Menimo, da morata večna rivala Jesenice in Olimpija za obstoj resnega hokeja v Sloveniji nastopati v isti ligi." | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Menimo, da morata večna rivala Jesenice in Olimpija za obstoj resnega hokeja v Sloveniji nastopati v isti ligi." Foto: Peter Podobnik/Sportida

Jesenice zdaj čaka končnica aktualne sezone alpske lige, kjer so v igri za krono. Dokončne odločitve o tem, kje bodo igrali v naslednji sezoni, pa še niso sprejeli. Razmišljajo o državnem prvenstvu in/ali eni izmed mednarodnih lig. "Vodstvo kluba prav tako demantira informacijo, ki se je pojavila na družbenih omrežjih, da je klub pred 'sesutjem' oziroma bankrotom in da v sezoni 2023/24 ne bo aktiven." Pogačar še poziva, naj šport oziroma hokej ne bo poligon za zlonamerne govorice in stresanje negativne energije prek družbenih omrežij.

Ne spreglejte