Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2024,
20.15

Osveženo pred

12 ur, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Natisni članek

Kitzbühel Matic Podlipnik HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Nedelja, 27. 10. 2024, 20.15

12 ur, 46 minut

Alpska liga, 26. in 27. oktober

Jeseničani premagali vodilne, Celjani izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
HDD Jesenice | Jeseničani so zmagali pri vodilni ekipi lige. | Foto Aleš Fevžer

Jeseničani so zmagali pri vodilni ekipi lige.

Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so se v soboto na gostovanju pri vodilnem moštvu lige Kitzbüheler EC, za katerega igra slovenski branilec Matic Podlipnik, veselili zmage s 5:2. Podlipnik in druščina so v tej sezoni izgubili le še proti Celjanom, ki pa so v nedeljo na domačem ledu priznali premoč Meranu (3:5). 

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjanom goleada pri rdečih bikih

Jeseničani so ta teden gostili Merano in ga premagali visoko z 9:0, danes pa jih je čakala precej zahtevnejša naloga.

Na koncu so se razveselili pomembne zmage, po kateri so ostali na tretjem mesto lestvice z 18 točkami, imajo pa dve oziroma tri tekme manj od ekip na vrhu. Pred njimi sta le Zell am See in Kitzbühel z 22 in 24. Današnji jeseniški tekmec je zadržal prvo mesto, je pa doživel šele drugi poraz v sezoni, potem ko so ga doslej premagali le Celjani.

Jeseničani so dvoboj odlično začeli in že po 12 minutah vodili z 2:0, zadela sta Santeri Sillanpää in Olli Valtola. A so se nato Avstrijci vrnili in z dvema goloma Alexandra Maxe do konca drugega dela izenačili na 2:2.

Zadnja tretjina pa je bila povsem jeseniška. Najprej je zadel Tadej Čimžar v 45. minuti, manj kot dve minuto pozneje pa še Gregor Koblar. Ob koncu so domači poskušali še brez vratarja, kar pa je Koblar izkoristili za končnih 5:2 v 59. minuti.

Železarji bodo naslednjo tekmo igrali v torek, ko bodo v Podmežakli gostili Ritten, južnotirolska ekipa jih je nedavno premagala na turnirju celinskega pokala s 5:3.

Celjani po slabi zadnji tretjini klonili proti Meranu

Celjani so med tednom dosegli peto zmago v ligi, potem ko so na gostovanju premagali mlade Salzburžane z 8:5. Takrat so zmago dokončno potrdili v zadnji tretjini, danes pa jim je na domačem terenu prav zadnji del tekme odnesel uspeh.

Začeli so namreč dobro, trikrat vodili po golih Maksa Bukovca, Danila Carkovskega in Bohdana Panasenka. A Merano se je vsakič vrnil in izenačil, v 51. minuti celo z igralcem manj na 3:3.

Končnica tekme pa je bila nato v znamenju gostov, ki so najprej ob igralcu več prvič na tekmi povedli v 59. minuti, v zadnji pa so nato na prazen celjski gol dosegli še peti gol.

Celjani so ostali sedmi na lestvici s 14 točkami.

Naslednja tekma celjsko ekipo čaka v petek, ko bo gostovala v Zell am Seeju.

Alpska liga

Sobota, 26. oktober

Nedelja, 27. oktober

Lestvica:

Preberite še:

HDD Jesenice, Maks Selan
Sportal Ritten preprečil jeseniško napredovanje
Ne spreglejte