Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 10. 2012,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lustenau

Petek, 5. 10. 2012, 13.13

8 let

Aleš Sila: Odpraviti napake, ki nas "stanejo" golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Slavije bodo konec tedna na tretji tekmi Mednarodne lige INL palice prekrižali z avstrijskim Lustenauom. Čuvaj mreže Aleš Sila je pred domačo tekmo optimist.

Po prvih dveh tekmah novoustanovljene Mednarodne lige INL hokejisti ljubljanske Slavije še nimajo točke (poraza proti HK Triglav Kranj in Feldkirchu), a nova priložnost jih čaka že v soboto, ko na domačem ledu pričakujejo moštvo Lustenau. "Minuli vikend smo bili prosti, tako da smo zelo dobro trenirali. Že na zadnji tekmi proti Feldkirchu (trenutno vodilnemu moštvu v ligi INL op. a.) smo bili blizu zmagi. Mislim, da smo naredili vse, da bomo v soboto pravi in da bo zmaga ostala doma," pred tekmo s trenutno četrto uvrščenim moštvom, ki naj bi po mnenju avstrijskih medijev krojilo vrh lige INL, optimistično razmišlja vratar HK Slavije Aleš Sila.

Pri Slaviji se zavedajo, da so prav zaradi majhnih napak na prvih dveh tekmah prejeli nekaj nepotrebnih golov, s katerimi so "odšle" tudi točke: "Na branilskih položajih smo imeli nekaj težav, v obrambni tretjini smo delali napake, ki se enostavno ne smejo dogajati. Sedaj smo to dobro potrenirali in mislim, da bo proti Lustenau vse štimalo," o podrobnostih, ki so jim na treningu namenili veliko pozornosti razlaga Sila.

Slabši začetek nove sezone pa med hokejisti Slavije, ki so ledeno ploskev dobili precej pozno, ni sprožil nervoze ali slabe volje: "Ne verjamem, da je kakšna dodatna nervoza. Res, da nismo najbolje štartali, a vedeti moramo, da smo dokaj pozno dobili led in tako nismo imeli veliko pripravljalnih tekem,"pravi Aleš Sila in dodaja: "Ampak mislim, da bolj, kot bo šla sezona naprej, boljši bomo."

Pred sobotnim obračunom z Lustenauom hokejiste Slavije razveseljujeta tudi dejstvo, da v ekipi nimajo težav s poškodbami, in izid sredine prijateljske tekme s HDK Maribor, ki so jo "Ljubljančani" dobili s 5:2.

Ne spreglejte