Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
20.47

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Aleksandar Magovac Grenoble legionarji HDD Jesenice Edo Terglav

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 20.47

5 let, 9 mesecev

Aleksandar Magovac je novi član Grenobla

Jeseničani ostali brez pomembnega stebra obrambe in podaljšali s tremi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Aleksandar Magovac | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Pri HDD Sij Acroni Jesenice se bodo morali v prihodnje znajti brez v zadnji sezoni enega od pomembnejših članov obrambe. Aleksander Magovac se seli v Grenoble, ki ga trenira Edo Terglav, zanj pa igra tudi napadalec Boštjan Goličič. V napadu Jesenic ostajajo Gašper Glavič, Blaž Tomaževič in Jaka Sodja.

Po dveh sezonah na Jesenicah se od železarjev poslavlja eden vidnejših branilcev zadnjega tekmovalnega obdobja Aleksandar Magovac.

Šestindvajsetletnik je nove izzive našel v Franciji, pri Grenoblu trenerja Eda Terglava, ki je Gorenjca spoznal že v reprezentanci (Terglav je deloval kot pomočnik). Magovac si je namreč izboril mesto med risi in z njimi zaigral na aprilskem svetovnem prvenstvu (pet tekem, zadetek in podaja), na katerem se Slovencem ni uspelo vrniti v elito.

Olimpija Jesenice
Sportal Predsednik bo vztrajal, sledita gradnja ekipe in zagotavljanje proračuna

Kompleten, eksploziven, z dobrim strelom

Aleksandar Magovac je aprila debitiral na članskem svetovnem prvenstvu, v prihodnje bo pomagal Grenoblu, kjer bo združil moči s še enim reprezentančnim kolegom - Boštjanom Goličičem. Lani je za volkove igral tudi David Rodman. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Aleksandar Magovac je aprila debitiral na članskem svetovnem prvenstvu, v prihodnje bo pomagal Grenoblu, kjer bo združil moči s še enim reprezentančnim kolegom - Boštjanom Goličičem. Lani je za volkove igral tudi David Rodman. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

"Zadnji dve leti ga spremljam v reprezentanci in videl sem velik napredek. Je kompleten, eksploziven igralec z dobrim strelom in modernim načinom igre. Tudi njegove značajske lastnosti ustrezajo vrednotam našega kluba," je o novi okrepitvi na modri črti dejal Terglav, vesel tudi tega, da je Magovčeva boljša stran desna.

Branilec, z Grenoblom se je dogovoril za enoletno sodelovanje, se je v zadnji sezoni na 40 tekmah Alpske lige podpisal pod šest zadetkov ih 15 podaj, v končnici pa Jeseničanom na osmih tekmah pomagal s tremi zadetki in štirimi podajami. V slovenskem prvenstvu – železarji so ubranili naslov prvaka – je na 12 obračunih enkrat zadel in devetkrat podal.

Že pred tem je gorenjska ekipa ostala še brez enega pomembnega branilca, tudi Miha Logar se je preselil v Francijo, kjer bosta z Magovcem nasprotnika. Logar bo nosil dres Strasbourga. 

Podaljšali s triom napadalcev

Jeseničani so v torek na uradni seznam za prihodnjo sezono ob šesterico igralcev (vratarja Urbana Avsenika, branilca Andreja Tavžlja ter napadalce Luko Kalana, Tadeja Čimžarja, Nika Pema in Luko Bašiča) dodali še tri napadalce, in sicer na Gorenjskem ostaja mladi val napada Gašper Glavič, Blaž Tomaževič in Jaka Sodja (posojeni igralec HD Hidra Jesenice).

Preberite še:

HDD Jesenice, HK Olimpija
Sportal Jeseničani jeseni z italijanskim, madžarskim in srbskim prvakom
Luka Bašič
Sportal Jeseničani in reprezentant z roko v roki
Nik Pem Jesenice
Sportal Po sezoni za pozabo ostaja na Jesenicah in upa, da bo nadoknadil izgubljeno
Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija z novim predsednikom: Zavedam se velike odgovornosti #video

 

Ne spreglejte