Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
16.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

HDD Jesenice celinski pokal

Petek, 22. 6. 2018, 16.50

5 let, 10 mesecev

Celinski pokal 2018/19

Jeseničani jeseni z italijanskim, madžarskim in srbskim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
HDD Jesenice, HK Olimpija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Moštvo HDD Sij Acroni Jesenice bo prihodnjo sezono nastopalo v dveh mednarodnih tekmovanjih. Ob Alpski ligi, ki bo stalnica skozi vso sezono, se bodo spet udeležili tudi celinskega pokala. Pridružili se mu bodo v drugem krogu, ko bodo njihovi tekmeci Ritten, MAC Budapest in Crvena zvezda.

Železarji bodo ritem Alpske lige v drugi polovici oktobra prekinili z nastopi na celinskem pokalu. V tem bo letos sodelovalo 17 moštev, potekal pa bo v štirih "krogih".

Najprej v Italijo, nato na Severno Irsko?

Jeseničani se bodo boju pridružili v drugem krogu (19.-21. oktober), ko se bodo v skupini B v Italiji pomerili s podprvakom Alpske lige in italijanskim prvakom Rittnom, madžarskim prvakom MAC Budapest in srbskim prvakom Crveno zvezdo, ki je v zadnji sezoni nastopala v novoustanovljeni ligi IHL. Jeseničani bodo drugi krog igrali pri podprvaki Alpske lige Rittnu, za napredovanje v tretji krog se bodo merili še z MAC Budimpesta in Crveno zvezdo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseničani bodo drugi krog igrali pri podprvaki Alpske lige Rittnu, za napredovanje v tretji krog se bodo merili še z MAC Budimpesta in Crveno zvezdo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V tretji krog, v katerem bosta podobno kot v drugem krogu dve skupini, bo napredoval le zmagovalec skupine drugega kroga. Na zaključni turnir pa se bosta uvrstila zmagovalca skupin tretjega kroga.

Tretji krog bo potekal v Lyonu, ki ga trenira Mitja Šivic, in Belfastu, kjer bo tekmoval tudi udeleženec lige EBEL Medveščak Zagreb. Če bodo Jeseničani napredovali, se bodo za zaključni turnir potegovali tudi proti Zagrebčanom v Belfastu. Železarji so v celinskem pokalu zadnjič sodelovali leta 2016, ko so v drugem krogu na Poljskem končali na tretjem mestu in tako niso napredovali.

Lani slavili Pretnarjevi

Končni zmagovalec - zaključni turnir bo  v dvorani ene od štirih udeleženk - bo prejel vabilo za nastop v ligi prvakov. Aktualni prvak celinskega pokala je Junost iz Minska, ki mu je do lovorike pomagal tudi slovenski branilec Klemen Pretnar.

Spored celinskega pokala 2018/19:

Prvi krog:
skupina A, 28. -30. september (Sofija, Bolgarija): Irbis-Skate Sofia (Bol), Zeytinburnu Istanbul (Tur), Vikingar Akureyri (Isl), HC Bat Yam (Izr).

Drugi krog:
skupina B, 19.–21. oktober (Ritten, Italija): Ritten Sport (Ita), MAC Budapest (Mad), HDD Sij Acroni Jesenice (Slo), Crvena Zvezda Belgrade (Srb). 
skupina C, 19.–21. oktober (Riga, Latvija): HC Donbass (Ukr), Kurbads Riga (Lat), Txuri Urdin San Sebastian (Špa), zmagovalec skupine A. 

Tretji krog:
skupina D, 16.-18. november 2018 (Lyon): Arlan Kokshetau (Kaz), HK Gomel (Blr), Lyon Lions (Fra), zmagovalec skupine C. 
Skupina E, november 2018 (Belfast): Belfast Giants (VBr), GKS Katowice (Pol), Medveščak Zagreb (Hrv), zmagovalec skupine B.

Četrti krog:
Zaključni turnir, 11.–13. januar 2019:  sodelujeta najboljši moštvi skupine D in E, gostitelj bo znan naknadno

Preberite še:
Luka Bašič
Sportal Jeseničani in reprezentant z roko v roki
Nik Pem Jesenice
Sportal Po sezoni za pozabo ostaja na Jesenicah in upa, da bo nadoknadil izgubljeno
Olimpija Jesenice
Sportal Predsednik bo vztrajal, sledita gradnja ekipe in zagotavljanje proračuna
Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija z novim predsednikom: Zavedam se velike odgovornosti #video
Ne spreglejte