Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

2

Natisni članek

HDD Jesenice Anže Pogačar Alpska liga

Četrtek, 14. 6. 2018, 20.00

5 let, 10 mesecev

Občni zbor Jesenic

Predsednik bo vztrajal, sledita gradnja ekipe in zagotavljanje proračuna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

2

Olimpija Jesenice | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Na četrtkovi skupščini HDD Sij Acroni Jesenice so med drugim volili predsednika kluba. Čeprav je Anže Pogačar po izteku predsedniškega mandata pred mesecema dejal, da za novega ne bo kandidiral, je sprejel izziv in ostaja na predsedniškem mestu še štiri leta. Bil je edini kandidat. Novi podpredsednik kluba je postal Boštjan Noč, v javnosti znan tudi kot predsednik Čebelarske zveze Slovenije.

Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija z novim predsednikom: Zavedam se velike odgovornosti #video

Čeprav so se po ubranjenem naslovu državnih prvakov nad gorenjskim članskim hokejem zbirali črni oblaki in mnogi vprašaji, je zakoniti zastopnik Anže Pogačar, ki se je po izteku štiriletnega mandata sprva poslovil s predsedniške funkcije, razveselil navijače železarjev.

"Brez hokeja si Jesenic in gorenjske regije ne znamo predstavljati, prav tako ne bo slovenske hokejske reprezentance brez hokeja na Jesenicah. Zato smo na Jesenicah zavihali rokave in začeli graditi vodstvo kluba, ki bo ustvarilo pogoje za naskok Jesenic na ponovni naslov slovenskega prvaka, na sam vrh lige AHL in vrnitev ekipe v ligo EBEL. Osebno sem skupaj s preostalimi člani vodstva kluba v zadnjih štirih letih pustil dušo in srce v klubu, zato ne želim, da hokej v mestu ob 70. letnici obstoja propade. Obveščam vas, da sem se danes odločil, da nadaljujem delo v klubu," je v začetku meseca sporočil Pogačar, ki so mu danes dodelili nov štiriletni predsedniški mandat. Na Jesenicah so se dolgo spraševali, kaj bo s članskim hokejem. Anže Pogačar, ki je po izteku štiriletnega predsedniškega mandata dejal, da se za novega ne bo več potegoval, je privržence železarjev v začetku meseca razveselil z novico, da bodo na Gorenjskem še naprej igrali članski hokej. In to v štirih različnih tekmovanjih. Danes so mu podelili nov štiriletni mandat. | Foto: Vid Ponikvar Na Jesenicah so se dolgo spraševali, kaj bo s članskim hokejem. Anže Pogačar, ki je po izteku štiriletnega predsedniškega mandata dejal, da se za novega ne bo več potegoval, je privržence železarjev v začetku meseca razveselil z novico, da bodo na Gorenjskem še naprej igrali članski hokej. In to v štirih različnih tekmovanjih. Danes so mu podelili nov štiriletni mandat. Foto: Vid Ponikvar

Čakajo še predstavnika Acronija

Pogačar in Noč sta v upravnem odboru okrog sebe zbrala gorenjske gospodarstvenike, čakajo le še ime predstavnika Acronija, kar se bo predvidoma zgodilo prihodnji teden. Prav tako sta se po pomoč obrnila na župane gorenjskega območja, ideja pa je naletela na pozitivne odzive.

Jeseničani se trudijo, da bi za člansko ekipo zbrali 500.000 evrov, pri čemer je polovica namenjena igralcem, druga polovica pa organizaciji. Novi, stari predsednik si je s sodelavci začrtal visoke cilje. V alpski ligi bi radi zaigrali vsaj v polfinalu, v domačih tekmovanjih pa si želijo obe lovoriki. Dolgoročno seveda ciljajo na vrnitev v EBEL. 

Ob alpski ligi, državnem prvenstvu in pokalu Slovenije bodo igrali še v Kontinentalnem pokalu.

Jeseničani, ki jih bo kot trener še naprej vodil Gaber Glavič, so lani osvojil dve domači lovoriki - pokalno lovoriko in tisto za državnega prvaka. Kako jim bo šlo v novi? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jeseničani, ki jih bo kot trener še naprej vodil Gaber Glavič, so lani osvojil dve domači lovoriki - pokalno lovoriko in tisto za državnega prvaka. Kako jim bo šlo v novi? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prihodnji teden začnejo sestavljati ekipo

Na Jesenicah bodo v prihodnjih dneh začeli sestavljati tudi igralski mozaik. Znano je, da odhajata oba tujca iz lanske sezone (vratar Clarke Saunders in napadalec Markus Piispanen, ki se seli v drugo francosko ligo), v Podmežakli pa si želijo, da bi se v domačo dvorano vrnil kateri od tukaj vzgojenih hokejistov, če seveda ne bo dobil bolj mamljive ponudbe v tujini, preden bodo okrepitve začeli iskati drugje.

Železarjem, ki jih bo kot trener še naprej vodil Gaber Glavič, je uspelo zadržati dva najbolj razpoložena strelca zadnje sezone Luko Kalana in Tadeja Čimžarja, še naprej bo rdeči dres nosil kapetan Andrej Tavželj, med vratnici pa je iz Celja prišel Urban Avsenik.

Preberite še:

Luka Kalan
Sportal Ne v Olimpijo, izbranec navijačev in prvi "alpski" strelec ostaja na Jesenicah
Andrej Tavželj
Sportal Jeseničani nadaljujejo gradnjo ekipe: ostaja tudi kapetan
Tadej Čimžar
Sportal Jeseničani zadržali še eno nevarnost za nasprotnikova vrata
HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Prihaja nov predsednik, upajo na slovenske okrepitve iz tujine
MAtjaž Rakovec
Sportal Matjaž Kopitar se vrača na selektorsko mesto
Žan Jezovšek
Sportal Prestop k večnemu tekmecu: z Jesenic so ju zvabili v Ljubljano

 

 

 

 

 

Ne spreglejte