Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 6. 2018,
16.18

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice Andrej Tavželj

Sobota, 9. 6. 2018, 16.18

5 let, 10 mesecev

Andrej Tavželj še naprej med železarji

Jeseničani nadaljujejo gradnjo ekipe: ostaja tudi kapetan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Andrej Tavželj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na Jesenicah so po podaljšanju sodelovanja z Luko Kalanom in Tadejem Čimžarjem v svojih vrstah zadržali tudi kapetana Andreja Tavžlja. "Poskušali bomo preseči rezultate iz lanske sezone, predvsem v Alpski ligi," pravi izkušeni branilec.
 

Na Gorenjskem skrbijo, da javnost vsak dan dobi kakšno informacijo iz jeseniškega kluba, ki bo v prihodnji sezoni igral na štirih frontah: v Alpski ligi, domačem prvenstvu, Pokalu Slovenije in Kontinentalnem pokalu.

HDD JEsenice HK OLimpija
Sportal Po naslovu grenke teme in vprašanja za milijon dolarjev, ki si jih zastavlja marsikdo

V vseh štirih tekmovanjih jim bo pomagal tudi kapetan iz zadnje sezone Andrej Tavželj, ki je s svojo umirjenostjo in izkušnjami vzor marsikateremu mlajšemu železarju. Vodstvo kluba je s 34-letnim Kovorjanom, ki je že po osvojenem naslovu državnega prvaka dejal, da želi ostati v Podmežakli, sodelovanje podaljšalo za eno sezono. V zadnjem tekmovalnem obdobju je branilec jeseniški dres oblekel na 60 tekmah, statistiko pa obogatil z 49 točkami (10 zadetki, 39 asistencami).

Andrej Tavželj je v zadnji sezoni z Jeseničani dvignil dva pokala - za pokalnega in državnega prvaka Slovenije. V prihodnji sezoni si želi poseči višje tudi v Alpski ligi, v kateri so železarji obstali v polfinalu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Andrej Tavželj je v zadnji sezoni z Jeseničani dvignil dva pokala - za pokalnega in državnega prvaka Slovenije. V prihodnji sezoni si želi poseči višje tudi v Alpski ligi, v kateri so železarji obstali v polfinalu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Vesel sem, da bom lahko v prihodnji sezoni v kolektivu, ki bo nadaljeval in seveda skušal preseči rezultate iz lanske sezone, predvsem v Alpski ligi. Hvala vodstvu za zaupanje, po svojih najboljših močeh bom skušal pomagati ekipi na in ob igrišču," je ob podaljšanju sodelovanja dejal Tavželj.

Avsenik med vratnicama



Novi vratar v jeseniških vrstah je 20-letni Urban Avsenik. Gre za vratarja, ki je svojo hokejsko pot pričel v vrstah Bleda, kmalu pa so njegov talent opazili tudi pri mladi ekipi Beljaka, kamor se je v sezoni 2014/2015 tudi preselil. V zadnji sezoni je branil vrata Celja, v ligi IHL je v rednem delu odigral 21 tekem (91,1 odstotka ubranjenih strelov), v končnici pa je svojo statistiko še izboljšal, na 6 tekmah je zaustavil 94,2 odstotka strelov.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi Jesenic. Ker bom ponovno v profesionalnem hokeju, je to zame velik korak naprej v hokejski karieri. Cilje sem si pred letošnjo sezono postavil dokaj visoko, s takšnim trenerjem, kot je Gaber, imam odlično priložnost, da postanem še boljši vratar," je ob podpisu sodelovanja dejal Avsenik.

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Prihaja nov predsednik, upajo na slovenske okrepitve iz tujine
Tadej Čimžar
Sportal Jeseničani zadržali še eno nevarnost za nasprotnikova vrata
Luka Kalan
Sportal Ne v Olimpijo, izbranec navijačev in prvi "alpski" strelec ostaja na Jesenicah
Žan Jezovšek
Sportal Prestop k večnemu tekmecu: z Jesenic so ju zvabili v Ljubljano
Ne spreglejte