Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 12. 2021,
9.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Žiga Lin Hočevar Žiga Pavlin

Sobota, 25. 12. 2021, 9.00

2 leti, 4 mesece

Priznanji Evropskega združenja za fair play

Žigi Pavlinu in Žigi Linu Hočevarju priznanji za športni potezi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
fair play | Mladi kajakaš Žiga Lin Hočevar je zlato odličje z državnega prvenstva predal Ateju Zobcu Urbančiču. | Foto OKS

Mladi kajakaš Žiga Lin Hočevar je zlato odličje z državnega prvenstva predal Ateju Zobcu Urbančiču.

Foto: OKS

Slovenska športnika Žiga Pavlin in Žiga Lin Hočevar sta prejela priznanji za športni potezi, ki jih podeljuje Evropsko združenje za fair play. 

Športni potezi izkušenega slovenskega hokejista Žige Pavlina in mladega kajakaša Žige Lina Hočevarja, ki šele dobro začenja športno pot, nista ostali skriti Evropskemu združenju za fair play. Ta jima je podelil posebno priznanje, predal pa jima ga je predsednik Slovenske olimpijske akademije Miroslav Cerar.

Hočevar je na lanskem državnem prvenstvu v Tacnu v svoji kategoriji zmagal. Po ogledu videoposnetka je videl, da mu sodniki niso prisodili dveh kazenskih sekund pribitka zaradi dotika vratc. Ta pribitek bi ga potisnil na drugo mesto. Naslednji dan je odličje odnesel na pošto in ga poslal svojemu prijatelju Ateju Zobcu Urbančiču, ki je uradno na tekmi zasedel drugo mesto. Na Instagramu pa je ob fotografiji zapisal: "Ta je tvoja, na tej tekmi si bil boljši."

Žiga Lin Hočevar
Sportal Poteza, ki je odmevala: medaljo kar po pošti poslal svojemu tekmecu

14-letnik je za to potezo že pred časom prejel tudi nagrado za fair play Olimpijskega komiteja Slovenije, sredi decembra pa mu je pripadla še nagrada v sklopu prireditve Športnik leta 2021.

Žiga Pavlin je na tekmi slovaške prve lige opozoril na napačno sodniško odločitev, po kateri nasprotnik ni odšel na kazensko klop. Na to potezo so opomnili pri slovaškem olimpijskem komiteju. | Foto: OKS Žiga Pavlin je na tekmi slovaške prve lige opozoril na napačno sodniško odločitev, po kateri nasprotnik ni odšel na kazensko klop. Na to potezo so opomnili pri slovaškem olimpijskem komiteju. Foto: OKS

Sodnika opozoril, da prekrška nad njim ni bilo

Na kongresu Evropskega združenja za fair play, ki je letos potekal na Dunaju, so se odločili, da priznanje prejme tudi dvakratni olimpijec Žiga Pavlin. 36-letni branilec igra v najkakovostnejši slovaški Extraligi in prav tam je poskrbel za lepo potezo.

Na tekmi med klubom iz Košic, katerega član je bil, in Nitro je "spremenil" sodniško odločitev. Potem ko se je znašel na tleh, je sodnik nasprotnika Erika Čaládija zaradi domnevnega prekrška nad njim poslal na kazensko klop. Pavlin je sodniku nakazal, da ni šlo za prekršek. Sodnik je kazen razveljavil, Pavlin pa si je prislužil aplavz občinstva. 

Na njegovo potezo je opozoril Odbor za fair play pri slovaškem olimpijskem komiteju. To pa ni bila edina tovrstna gesta reprezentanta, tekmecu je "kazen prihranil" že leta 2018, ko je igral še na Češkem.

Pri Olimpijskem komiteju Slovenije upajo, da bosta športnika zgled tudi drugim mladim in vrhunskim športnikom.

Ne spreglejte