Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2014,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

plavanje bazen Tjaša Vozel Damir Dugonjić

Sobota, 8. 11. 2014, 20.16

8 let

Vozlova še enkrat rekordno, tudi Dugonjić v formi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski plavalci so mesec dni pred svetovnim prvenstvom v Dohi na mitingu v Zagrebu potrdili dobro delo v pripravljalnem obdobju.

Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je z dosežkom 1:06,69 še za desetinko sekunde popravila državni rekord na 100 m prsno, ki ga je nazadnje dosegla pred tednom dni na mitingu v Zrenjaninu.

"Še enega rekorda res nisem pričakovala, saj sem bila ta teden res utrujena od trdega treninga. A dobila sem potrdilo, da na treningih dobro delamo in da gredo priprave v pravo smer. V nedeljo si želim še najboljši letošnji izid na 200 m prsno, 50-metrska razdalja pa je vselej vsaj malo odvisna tudi od sreče," je po tekmi v hrvaški prestolnici povedala Trboveljčanka, ki trenira v Kranju.

Blestel je tudi Ravenčan Damir Dugonjić, ki je bil s 26,81 le dobre pol sekunde počasnejši od lastnega rekorda. "Na pripravah smo garali in sam izida pod 27 sekundami nisem pričakoval," je bil z izidom zadovoljen trener Matija Medvešek. Manj presenečen je bil plavalec sam: "Že v prvem nastopu v sezoni sem bil zelo hiter in očitno smo delali dobro. Če bi mi uspel še skok, malo mi je spodrsnilo na startu, bi bil lahko še malce hitrejši. Začel sem bolj počasi, a zelo dobro vrnil drugi del." Še en dober dosežek si Dugonjić želi tudi v nedeljo na 100-metrski razdalji: "Res sem utrujen, a popoldan se bom še enkrat zbral in skušal iti kar malce preko sebe. Želim si še en dober izid, potem pa mi ostane nekaj tednov za dokončno pripravo na SP."

V konkurenci 500 tekmovalcev iz 11 držav, ob reprezentancah Slovenije in Hrvaške so nastopili še posamezni reprezentanti iz Avstrije, Ukrajine in Nemčije, so izstopala predvsem slovenska dekleta. Na 200 m prosto so Slovenke po pričakovanjih zasedle kar prva štiri mesta, radovljiški dvoboj med mlado Tjašo Pintar in izkušeno Anjo Klinar pa je z 1:58,64 za pol sekunde dobila prva. Slovenski uspeh sta dopolnili Velenjčanka Nastja Govejšek in Ravenčanka Gaja Natlačen.

Govejškova je bila z 1:01,00 najboljša na 100 m delfin, ob njej pa sta bili na stopničkah še mladi Diana Naglič in Maruša Mlinar. Klinarjeva je z 2:14,00 osvojila še drugo mesto na 200 m mešano, Celjanka Anemari Košak pa je bila s 25,85 tretja na 50 m prosto.

V moški konkurenci je Radovljičan Robert Žbogar z 1:57,34 prepričljivo opravil s konkurenco na 200 m delfin in bil še drugi na 100 m mešano. V zanimivi tekmi na 400 m prosto je Mariborčan Martin Bau zasedel tretje mesto za Ukrajincema Mihailom Romančukom in Sergejem Frolovom.

Ne spreglejte