Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 12. 2014,
22.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley odbojka liga prvakov Tivoli

Sreda, 17. 12. 2014, 22.33

8 let

Velika zmaga zmajev z grenkim priokusom

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
ACH Volley je se je pred domačimi gledalci maščeval Budvi in prišel do sploh prvih točk v letošnji ligi prvakov. Zmaga oranžne zmaje še vedno drži v igri v boju vsaj za nastopanje v pokalu CEV.

Medtem ko je gostujoči trener Slobodan Boškan začel z eno postavo kot pred 14 dnevi (Ćaćić, Danger, Cala, Radke, Bjelica, Krsmanović, Rašović), pa je Tomi Šmuc tri igralce zamenjal. Že od začetka so poleg Andreja Flajsa, Sema Dolegombaia, Mihe Plota, Nathana Robertsa zaigrali še Jan Klobučar, podajalec Michal Kozlowski in Mario Koncilja. Jan Kozamernik, Eric Mochalski in Matija Jereb so tokrat začeli na klopi.

Slovenski prvak je v tekmo vstopil motiviran, vodila jih je želja osvojiti prve točke. Začelo se je dobro. ACH Volley je držal stik s Črnogorci, na prvi tehnični odmor je šel celo s točko prednosti, a se je vse ustavilo pri izenačenju pri 11:11. Domači niso več mogli zaključiti v napadu, prednost gostov pa se je le večala. Šmuc je na mestu korektorja poskusil z Robertsom, ki je po odbojkarski izobrazbi sprejemalec, v tem slogu pa je tudi odigral prvi niz. Avstralec je od desetih žog, ki mu jih je v napadu namenil Kozlowski, zaključil eno samo, kar je bilo bistveno premalo za razigrane in v prvem nizu izjemno raznovrstne Črnogorce. Točke so dosegali z vseh položajev, prvi niz pa so po atraktivni točki Kubanca Cale dobili s 25:18.

Rezervist dvignil slovenske prvake

Drugi niz je namesto obolelega Flajsa vstopil Američan Eric Mochalski, ki je prevzel korektorsko mesto, Roberts pa je skupaj s Klobučarjem zasedel sprejemalsko linijo. Rezultat je bil hitro viden. ACH Volley je na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama naskoka, po tem pa so prednost še oplemenitili. Po točkah Mochalskega, Robertsa in Klobučarja je ta znašala že 12:7, kar je bila tudi najvišja prednost domačih na tekmi. Čeprav so se številni bali, da bo slovenski prvak prednost hitro zapravil, je pod dirigentom Kozlowskim nadaljeval dobro in všečno igro, nikakor pa ni pustil, da se jim gostje približajo. Vseeno ni šlo vse tako gladko. Budva je se z delnim izidom 4:1 nevarno približala na 17:19, a je Šmuc vse skupaj prekinil z minuto odmora. Uspešno. Oranžni zmaji so dosegli tri zaporedne točke (Dolegombai, as Robertsa, Klobučar) in prednost bi morala zadostovati za izenačenje. In res je. Z odlično točko je za izenačenje v nizih poskrbel Mochalski, ki je bil v drugem nizu s šestimi točkami tudi najboljši pri ACH Volleyju.

Sodniška napaka povsem zmedla goste

Zmagovalnega konja se ne zamenja, zato je domači trener spet začel z enako postavo. Že na samem začetku so sodniki poskrbeli za razburjenje gostov, ki so po servisu Bjelice zahtevali as, a sodniki se s tem niso strinjali in so žogo prisodili domačim. Roko na srce, žoga je bila v polju, na semaforju pa je namesto 2:3 v prid gostov kazalo ravno obratno. ACH Volley je jezo gostov izkoristil in po asu Mochalskega celo povedel s 7:3, na prvi tehnični odmor pa so odšli z enako prednostjo 8:4. Sledil je rahel padec domačih (10:9) in Šmuc je z minuto odmora spet prekinil nalet gostov. Spet uspešno. Po bloku enojem bloku Mochalskega je spet zrasla na tri točke. Od rezultat 14:10 so oranžni zmaji s tremi zaporednimi bloki pobegnili na izjemno lepih 17:10. Gostujoči trener je iz igre poklical Dangerja, vstopil je drugi korektor Mladen Majdak. Tudi to ni pomagalo, prav tako niti odlični servisi kapetana Ćaćića, saj so domači res blesteli v bloku. Budva se je najbolj približala s 18:14, do konca niza pa je nato dosegla le še tri točke. Zmaji so tretji niz, v katerem so kar šestkrat uspešno blokirali, dobili s 25:17.

Točke so, Klobučar pa nima sreče

Četrti niz se je začel zelo čudno in vihravo. Gostje so povedli s 4:0, a so jim slovenski prvaki hitro vrnili s serijo 6:1, ki jih je popeljala tudi v vodstvo, to so nato obdržali ves niz. Začelo se je po bloku Koncilje za 10:8, na drugem tehničnem odmoru so imeli že štiri točke prednosti (16:12), nato pa se je zgodilo nekaj, česar ni želel nihče. Pri neuspelem napadu Dangerja je po bloku nerodno doskočil Klobučar in si zvil gleženj. ACH Volley je povedel z 19:17, a je odlični Klobučar moral zapustiti igrišče, vanj pa je spet vstopil oboleli in bledi kapetan Flajs. Po bloku Bjelice za 19:19 je kazalo, da je neljubi dogodek povsem zmedel domače, a ni bilo tako. Po predolgem servisu Ivana Ječmenice se je slavje v Tivoliju lahko začelo. Prva zmaga je tukaj, boj za pokal CEV je še povsem odprt. Žal pa to, kako huda je poškodba povratnika po poškodbi, Klobučarja – da, sliši se ironično – še ni znano.

Ne spreglejte