Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2020,
11.47

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Patricija Brolih Enej Marinič evropsko prvenstvo judo

Sobota, 21. 11. 2020, 11.47

3 leta, 5 mesecev

Praga, EP v judu

V Pragi hiter konec še za Brolihovo in Mariniča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Patricija Brolih | Patricija Brolih je izgubila v prvem krogu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Patricija Brolih je izgubila v prvem krogu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na evropskem prvenstvu v judu sta se poslovila še zadnja slovenska tekmovalca. V prvem krogu sta izgubila tako Patricija Brolih v kategoriji do 78 kg, kot tudi Enej Marinič v kategoriji nad 100 kg.

Mlada Brolihova, novinka na članskem EP, je izgubila z leto dni starejšo Poljakinjo Beato Pacut po več kot dveh minutah podaljška, ko je tekmici uspela tehnika za vazari. S tem je slovenska reprezentantka zapravila tudi priložnost za repesaž.

"Zamenjala sem kategorijo, zato tekmice ne poznam, pa tudi sicer je v članski kategoriji težko, saj gre za nivo, ki ga nisem vajena. Danes je bila tekmica boljša, čeprav sem se sama počutila zelo močno. S trenerjem sva sicer pripravila taktiko, a ni se povsem izšlo," je po tekmi povedala Brolihova in se pridružila tistim, ki je potarnala, ker v letošnji sezoni ni težkih skupnih priprav in tekmovanj.

Za Mariniča usoden Finec

Za Mariniča pa je bil med težkokategorniki v prvem nastopu usoden 23-letni Finec Martti Puumalainen, ki se je veselil zmage po polovici boja. "Razočaranje je veliko. Pričakoval sem zmago proti Fincu, kar pa ni šlo skozi. Poznam ga, bila sva sparing partnerja na pripravah, morda je mene ustavilo to, da sem v oktobru 14 dni počival zaradi okužbe z novim koronavirusom," pa je po tekmi razkril Marinič, ki je posebej potarnal nad razmerami za zajezitev širjenja novega koronavirusa, saj sodi med tekmovalce, ki doma takorekoč nimajo ustreznih partnerjev za vadbo.

Na letošnjem EP je doslej najvišje posegla Andreja Leški, ki je bila v kategoriji do 63 kg peta, Tina Trstenjak je bila v isti kategoriji sedma, sedmo mesto pa je v kategoriji do 70 kg zasedla tudi Anka Pogačnik.

Manjka pa kolajna, ki je bila stalnica slovenskih judoistov na prvenstvih stare celine vse od leta 2002 in prvega odličja Celjanke Petre Nareks. Lani je zlato osvojila Klara Apotekar, bronasta pa je bila Maruša Štangar.

K letošnjemu prvenstvu pa velja dodati, da Slovenija v koronski sezoni ni nastopala s popolno ekipo in med boljšimi sta doma ostali že omenjena Apotekarjeva ter njena sestra Ana Velenšek, bronasta z olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Preberite še:

Sportal Leškijevi po hudem boju peto mesto: Priznam, da sem si želela še več
Andreja Leški
Sportal Leškijeva prek Trstenjakove do borbe za evropski bron
judo splosna
Sportal Slab prvi dan EP za Slovence, edino zmago dosegel Štarkel
Ne spreglejte