Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
17.47

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

svetovni pokal Baku Strelstvo Urška Kuharič

Četrtek, 2. 6. 2022, 17.47

1 leto, 10 mesecev

Strelstvo, svetovni pokal, Baku

Urška Kuharič v Bakuju v boj za odličja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Urška Kuharič | Urška Kuharič se je na tekmi za svetovni pokal v Bakuju prebila v finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov.  | Foto Vid Ponikvar

Urška Kuharič se je na tekmi za svetovni pokal v Bakuju prebila v finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska strelka Urška Kuharič se je na tekmi za svetovni pokal v Bakuju prebila v finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov. Sedemindvajsetletna strelka iz Prlekije je zadela 586 krogov, kar je bil osmi najboljši dosežek v konkurenci 59 tekmovalk, ki so se prek današnjih eliminacij uvrstile na kvalifikacijsko tekmo.

Kuharičeva je v klečečem položaju zadela 195, v ležečem 197, v stoječem pa 194 krogov. Strelka iz Ormoža se je drugič v svoji karieri prebila v veliki finale na tekmah za svetovni pokal, prvič se je na lanski tekmi v New Delhiju, kjer je nato osvojila šesto mesto.

Na tej tekmi v Indiji je svojo prvo zmago dosegla Živa Dvoršak, hkrati pa izpolnila normo za tretji nastop na olimpijskih igrah v Tokiu po Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016.

Kuharičeve tekmice v petkovem finalu so Korejka Eunseo Lee (591), Švicarka Nina Christen, Japonka Shiori Hirata (obe 588), Indijka Anjum Moudgil, Poljakinja Aneta Stankiewicz (obe 587) ter Avstrijka Olivia Hofmann in Danka Rikke Maeng Ibsen (obe 586).

Na današnji tekmi sta nastopili še dve slovenski strelki. Ljubljančanka Dvoršakova je kraljevsko strelsko disciplino končala na 17., Grosupeljčanka Klavdija Jerovšek pa na 26. mestu.

Prva je zadela 584 krogov (197 kleče, 196 leže in 191 stoje), druga pa 581 krogov (189 kleče, 199 leže in 193 stoje).

Finale osmih najboljši strelk iz kvalifikacijskega dela bo v petek dopoldne, v popoldanskih urah pa bo na sporedu še ekipna preizkušnja. Na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Kairu so Dvoršakova, Kuharičeva in Jerovškova osvojile zlato kolajno, Dvoršakova pa še peto mesto na posamični tekmi.

V Azerbajdžanu je na veliko strelsko sceno stopila tudi 53-letna Denis Bola Ujčič, ki je na dvodnevni tekmi v disciplini malokalibrska pištola 25 metrov zasedla 51. mesto. Izkušena strelka je skupno zadela 561 krogov, od tega 282 v preciznem in 279 v hitrostrelnem programu.

V kvalifikacijskem in finalnem delu je prevladovala Bolgarka Antoaneta Kostadinova.

Preberite še:

Trap Glinasti golobi
Sportal Kostanjevec 39. v Bakuju, Slovenke na ekipni tekmi 11.
Živa Dvoršak
Sportal Dvoršakova brez finalnega nastopa v Bakuju
Ne spreglejte