Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2019,
18.26

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

judo Tina Trstenjak Zagreb Lia Ludvik Anka Pogačnik Martin Hojak

Sobota, 27. 7. 2019, 18.26

4 leta, 9 mesecev

zagreb, velika nagrada

Trstenjakova zmagala v Zagrebu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Tina Trstenjak | Tina Trstenjak se z velike nagrade v Zagrebu vrača z zmago. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Tina Trstenjak se z velike nagrade v Zagrebu vrača z zmago.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je drugi dan velike nagrade v Zagrebu z zmago poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev, saj je ugnala vso konkurenco v kategoriji do 63 kilogramov.

Potem ko je v petek kot najboljši Slovenec Adrian Gomboc osvojil sedmo mesto v kategoriji do 66 kg, je danes slovenska odprava v Zagrebu segla povsem na vrh.

Adrian Gomboc OI Rio 2016
Sportal Judoist Gomboc prvi dan velike nagrade v Zagrebu sedmi

Dobra popotnica pred SP v Tokiu

Prvi dvoboj proti Francozinji Manon Deketer je Trstenjakova obrnila v svoj prid v tretji minuti dvoboja, ko je povedla s točko wazarija in prednost zadržala do izteka rednega dela. Drugo borbo proti Finki Emiliji Kanerva je hitro končala s končnim prijemom v drugi minuti in napredovala v četrtfinale. Tam je premagala Filipinko Kyomi Watanabe z metom za ippon v zadnji minuti rednega dela dvoboja.

V finalu se je pomerila z Japonko Nami Nabekura.  | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida V finalu se je pomerila z Japonko Nami Nabekura. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Do finala se je prebila z zmago nad Nizozemko Sanne Vermeer, ki so ji dosodili tri kazni. Za najvišjo stopničko se je borila z drugo nosilko turnirja Japonko Nami Nabekura. Skozi celoten finale je prevladovala in na koncu slavila po še tretji dosojeni kazni Japonki. Trstenjakova je tako poskrbela za zelo dobro popotnico pred SP v Tokiu, ki bo konec avgusta, saj je bila to zadnja pripravljalna tekma.

Lia Ludvik se je prebila do drugega kroga izločilnih bojev ... | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Lia Ludvik se je prebila do drugega kroga izločilnih bojev ... Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Pa preostali Slovenci?

Lia Ludvik je v drugem krogu izločilnih dvobojev te kategorije morala priznati premoč Rusinji Darji Davidovi.

V kategoriji do 73 kilogramov je Martin Hojak najprej premagal predstavnika olimpijske begunske ekipe Tareqa Jamala, zatem še Sulajmana Hamada iz Savdske Arabije, v zadnjem krogu izločilnih dvobojev pa je bil Izraelec Tohar Butbul previsoka ovira, a je Slovenec klonil šele po podaljšku.

... Martin Hojak do zadnjega, kjer ga je ustavil Izraelec. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida ... Martin Hojak do zadnjega, kjer ga je ustavil Izraelec. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Anka Pogačnik je dvoboje v kategoriji do 70 kg začela z zmago nad Portugalko Barbaro Timo, v drugem krogu pa se je pomerila z Britanko Gemmo Howell, ki je izvedla končni prijem in dobila dvoboj z ipponom.

Anka Pogačnik je tekmovanje končala po drugi borbi. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Anka Pogačnik je tekmovanje končala po drugi borbi. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Na veliki nagradi Zagreba bodo v nedeljo nastopili še zadnji slovenski predstavniki, na tatamije bodo stopili še Klara Apotekar v kategoriji do 78 kg, Anamari Velenšek (nad 78 kg), Narsej Lackovič (do 90 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Preberite še:

Vito Dragič
Sportal Dragič v Budimpešti do sedmega mesta
Klara Apotekar
Sportal Neustrašna levinja, ki je v istem trenutku osvojila dve zlati medalji #video
Ne spreglejte