Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2023,
15.00

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tara Vovk Katja Fain plavanje Neža Klančar Janja Šegel

Torek, 11. 7. 2023, 15.00

9 mesecev, 3 tedne

Slovenski plavalci pred SP

Tri plavalke samozavestne, kot še nikoli. Fainova gleda proti Parizu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Janja Šegel Katja Fain Neža Klančar | Foto Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Konec tedna se bo v Fukuoki na Japonskem začelo svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih. Slovenijo bo na tekmovanju zastopala osmerica nastopajočih, z visokimi cilji pa se tja odpravljajo Neža Klančar. Janja Šegel in Tara Vovk.

Že ta konec tedna nastopi čakajo obe umetnostni plavalki Karin Pesrl in Niko Seljak ter daljinsko plavalko Špelo Perše. V drugem tednu svetovnega prvenstva pa se bodo nato predstavili še tekmovalci v bazenskem plavanju Neža Klančar, Janja Šegel, Tara Vovk, Katja Fain in Peter John Stevens.

Neža Klančar: Res sem super pripravljena

Neža Klančar | Foto: Nebojša Tejić/STA Neža Klančar Foto: Nebojša Tejić/STA "Res sem super pripravljena in skozi celo sezono konstantna. Nazadnje sem v Zagrebu plavala še državni rekord na 50 m delfin. Največ pa seveda pričakujem od 50 m prosto," je napovedala Neža Klančar, ki bo nastopila na 50 m prosto in delfin, po dolgem času pa se je na sezono lahko pripravljala brez zdravstvenih težav. Ob odličnem razpletu sta v obeh konkurencah dosegljiva polfinala, njen trener Tomaž Torkar pa potrjuje, da na treningih kaže, da so cilji uresničljivi.

Janja Šegel: Sem zelo samozavestna

Janja Šegel | Foto: Nebojša Tejić/STA Janja Šegel Foto: Nebojša Tejić/STA "Želim si več kot na zadnjem prvenstvu. Na treningih mi gre dobro, še nikoli nisem delala toliko kot letos in pred tekmo sem zelo samozavestna," pa napoveduje Janja Šegel, ki je na zadnjem SP zasedla 14. mesto, v Deželi vzhajajočega sonca pa bo plavala na 100 in 200 m prosto. "Res je veliko delala in takih časov kot letos, na treningih še ni plavala. Upam, da je nisem pretreniral. Pričakujem veliko, a to bo treba pokazati tudi na dan tekme v bazenu," dodaja njen trener iz Fužinarja Matija Medvešek.

Katja Fain: Cilje imam usmerjene v olimpijsko leto

Katja Fain | Foto: Nebojša Tejić/STA Katja Fain Foto: Nebojša Tejić/STA Neposredno iz ZDA bo na Japonsko pripotovala Tara Vovk, ki je na treningih čez lužo zmogla kakovostni preskok in postala stalnica reprezentance A. "Plavam na 50 in 100 m prosto. Tekme se zelo veselim, močnejša pa sem na 50-metrski razdalji, kjer je želja preboj v polfinale," pravi Ljubljančanka. Katja Fain in Peter John Stevens pa ne skrivata, da bo zanju SP le vmesna postaja in test za leto 2024. "Za nami sta dve naporni leti tekmovanj in cilje imam usmerjene v olimpijsko leto 2024. Želja je le stopnjevati dosežke in tudi kakšen osebni rekord," pravi Katja Fain.

Stevens pa je spomladi zapustil kranjski Triglav, se preselil v Koper in zdaj trenira v Trstu. "Štiri mesece sem v Trstu, kar je premalo za vrhunske dosežke. Telo se mora navaditi na nove vsebine, ki jih narekuje novo delo z novim trenerjem. Tudi moji cilji so usmerjeni v prihodnje leto," pravi najizkušenejši v slovenski vrsti. Vseeno odhaja na Japonsko zelo optimističen, tri tedne po poroki in druženju s prijatelji iz Slovenije, Nemčije in ZDA.

Ne spreglejte