Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
10. 1. 2016,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bogdan Kotnik Marko Brumen Calcit Volleyball ACH Volley pokal Slovenije Kamnik

Nedelja, 10. 1. 2016, 21.57

8 let

Trener ACH Volley po razočaranju že ponudil odstop

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kamniškim odbojkarjem se je po izjemni zmagi nad ACH Volleyjem odvalil kamen od srca in ob tem prišli do spoznanja, da so Ljubljančani daleč od tega, kar so bili še pred nekaj sezonami.

Calcit se je po 15 letih spet okronal s pokalnim naslovom, in to na način, ki ga je malokdo pričakoval. Kamničani so dobili prvi niz, izgubili drugega, v nadaljevanju pa naredili tisto, kar ponavadi ACH, stopili na plin in na koncu povsem zasluženo slavili.

"Velikokrat smo bili že na pragu nebes, pa smo vedno pristali v vicah. Danes pa se nam je končno posrečilo," so bile prve misli presrečnega trenerja Kamnika Marka Brumna, ki je ves čas verjel v svoje fante. "Dejstvo je, da je naša letošnja ekipa dobra in kompaktna. Da so naši ključni igralci vsako leto bolj izkušeni. Tukaj mislim predvsem Jana Brulca in Žigo Šterna, ki sta zasluženo postala najboljši podajalec in MVP. Letos dejansko imamo ekipo, ki se lahko z ACH Volleyjem kosa tudi imensko. V prejšnjih letih smo bili konkurenčni le po srcu, kakovosti pa nam je malce primanjkovalo. Na naši strani je bilo tudi občinstvo, praktično imeli smo idealne pogoje, da nam le uspe. In nam je," je še povedal Brumen.

Povsem drugačno vzdušje je bilo pri ACH Volleyju, ki je seveda naglas pričakoval novo lovoriko, a ostal brez. Pokazali so premalo, a trener Bogdan Kotnik je še vedno mnenja, da je izgubila boljša ekipa. "Tekmo smo imeli pod kontrolo. V prvem nizu smo vodili, nato pa naredili nekaj neumnih napak in niz podarili domačim. Prepričan sem, če bi dobili ta niz, bi se tekma drugače odvila. V nadaljevanju smo padli v nek ritem, iz katerega fante nisem mogel spraviti. Niso pomagale niti menjave niti ostre besede. Mislim, da je izgubila boljša ekipa, zato imamo nekaj objektivnih razlogov. Kozamernik in Kozlowski po novem letu praktično nista nič trenirala, a pustimo to. ACH Volley je najboljši slovenski klub, cilj je bil osvojitev pokala, kar nam ni uspelo," je bil izčrpen Kotnik, ki je tudi dodal, da je že podal odstop.

"Odstop sem že ponudil. Če bo uprava ugotovila, da sem jaz problem, me bo pač zamenjala. To je nekaj logičnega in normalnega. Tudi igralci so taki, kot so, tudi proračun je tak, kot je. Še vedno smo prvi v slovenski in srednjeevropski ligi, kar se mi zdi dober razultat. Ne skrbi me, kaj se bodo odločili, saj sem vložil vse v osvojitev pokala, a nam žal ni uspelo. Ne morem sam stopiti v igrišče in udariti pet žog. A naj ne bo to izgovor, moja ekipa je izgubila in če je kdo, ki mora prevzeti odgovornost, sem to jaz," je še za konec povedal Kotnik.

Ne spreglejte