Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2022,
13.31

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

golf Tiger Woods

Sobota, 2. 4. 2022, 13.31

2 leti

Tiger Woods opravil trening na igrišču v Augusti

Je to napoved velike vrnitve?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Tiger Woods | 46-letni superzvezdnik Tiger Woods bi se prihodnji teden lahko senzacionalno vrnil na igrišča. | Foto Guliverimage

46-letni superzvezdnik Tiger Woods bi se prihodnji teden lahko senzacionalno vrnil na igrišča.

Foto: Guliverimage

Slovito golfsko igrišče v Augusti je močno zaznamoval ameriški zvezdnik Tiger Woods, saj je na tem prizorišču vedno lahko računal na zveste navijače. Zato ni naključje, da bi se 46-letni superzvezdnik, zmagovalec 15 majorjev, petih mastersov, lahko senzacionalno vrnil na igrišča že naslednji teden.

Tiger Woods
Sportal Tiger Woods bo po nesreči okreval še kar nekaj časa

Woods, ki za mnoge velja za najboljšega golfista vseh časov, je februarja 2021 doživel hudo prometno nesrečo. V Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu je zaradi neprilagojene hitrosti - na območju z omejitvijo 70 km/h je vozil med 130 in 140 km/h - v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo.

V nesreči si je huje poškodoval desno nogo; z operacijami so mu v bolnišnici oskrbeli več odprtih zlomov, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Po nesreči je bil tri tedne v bolnišnici, nato pa še tri mesece v bolniški postelji. Woods se je v preteklosti že nekajkrat vrnil po resnih poškodbah.

Tiger Woods
Sportal Tiger Woods čustven ob sprejemu v hram slavnih #video

Leta 2017 je imel operacijo hrbtenice, nato pa je po vrnitvi nazaj leta 2018 najprej osvojil svoj peti masters in skupno 15. major. Ko je lani doživel prometno nesrečo, je ravno okreval po še eni operaciji hrbta.

"Odnehati ne pride v poštev"

"Nikoli ne smeš obupati. To je dejstvo. Vedno se je treba boriti. Zame odnehati nikoli ne pride v poštev," je dejal Woods leta 2019, ko je osvojil zeleni suknjič.

Zdaj je Woods na igrišču v Augusta National opravil trening na 18 luknjah, da je preveril fizično pripravljenost na tem "hribovitem" igrišču, s treningom pa je podžgal domišljijo svojih navijačev po vsem svetu.

"Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, kjer imam toliko lepih spominov in dogodkov v življenju, je vsakič znova nekaj posebnega," je dejal Woods o tem igrišču. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, kjer imam toliko lepih spominov in dogodkov v življenju, je vsakič znova nekaj posebnega," je dejal Woods o tem igrišču. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za zdaj namreč ni dal ocene, kdaj oziroma če sploh se bo vrnil na tekmovalno raven, večkrat je poudaril le, da je lahko srečen, da je nesrečo v Kaliforniji preživel.

Tiger Woods
Sportal Tiger Woods: Nič več golfist za polni čas

"Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti"

V prvem intervjuju devet mesecev po hudi prometni nesreči je dejal, da ne verjame več v vrnitev za "polni delovni čas" na turnejo PGA. "Mislim, da je bolj realno, da bi spet zaigral na turneji, vendar ne s polnim delovnim časom, temveč bi izbiral turnirje," je dejal za ameriški Golf Digest.

Zdaj pa je s treningom na igrišču Augusta National namignil, da če ne bi bil dovolj prepričan v svoje zdravstveno stanje, zagotovo ne bi treniral na prizorišču prvega mastersa sezone zgolj nekaj dni pred začetkom.

"Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, kjer imam toliko lepih spominov in dogodkov v življenju, je vsakič znova nekaj posebnega," je dejal Woods o tem igrišču.

Masters v Augusti pomeni uvod v sezono velikih turnirjev v golfu, tako imenovanih majorjev. Lani je masters osvojil Japonec Hideki Matsuyama.

Tiger woods
Sportal Tiger Woods ob nesreči vozil med 130 in 140 km/h
Tiger woods
Sportal Tiger Woods po devetih mesecih spet tolče žogice
Ne spreglejte