Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 2. 2022,
9.51

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Tiger Woods

Četrtek, 17. 2. 2022, 9.51

2 leti, 2 meseca

Tiger Woods po prometni nesreči

Tiger Woods bo po nesreči okreval še kar nekaj časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tiger Woods | Foto Reuters

Foto: Reuters

Odlični ameriški igralec golfa Tiger Woods je priznal, da je zelo razočaran, ker njegovo okrevanje po hudi prometni nesreči, ki jo je doživel lani, ne poteka po načrtih. Določene golf udarce sicer že lahko izvaja, a do polne pripravljenosti za morebiten nastop na turneji PGA ga čaka še dolga pot.

"Moje golfske sposobnosti so zelo omejene," je v sredo novinarjem po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal 46-letnik. Pojasnil je, da določene udarce lahko izvaja, vendar ni še bil resno aktiven dlje časa. "Še vedno se trudim s hojo. To terja čas. Razočaran sem, ker okrevanje ne poteka po urniku. Rad bi bil že na določenem nivoju, ampak nisem. Sicer okrevam, ampak ne tako hitro, kot bi si želel."

Woods je prometno nesrečo doživel 23. februarja lani v Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo. V nesreči si je huje poškodoval desno nogo; z operacijami so mu v bolnišnici oskrbeli več odprtih zlomov desne noge.

Na neki točki se je Woods celo bal, da mu bodo amputirali desno nogo, a se je 15-kratni zmagovalec največjih turnirjev lani decembra vrnil na zelenice in zasedel drugo mesto na turnirja PNC Championship na Floridi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Šlo je za turnir z nagradnim skladom milijon dolarjev, ki ga udeleženci razdelijo v dobrodelne namene, dvajset vrhunskih igralcev in igralk pa nastopa skupaj z enim družinskim članom. Woods je nastopil s sinom Charliejem.

Woods zdaj upa, da bo lahko še kdaj nastopil na turneji PGA, vendar je že pred časom priznal, da nikoli več ne bo redno nastopal na turnirjih. "Želim si, da bi vam lahko povedal, kdaj bom spet igral. Rad bi vedel, ampak ne vem," je dejal Woods. Dodal je, da lahko že naredi šest trening rund golfa, medtem ko za štiri tekmovalne dni še ni pripravljen.

"Vsak dan posebej je nov boj, kar pozdravljam. Vsako jutro vstanem in skušam narediti kakšno rundo več," je okrevanje opisal Woods.

Medtem ko ga do polne tekmovalnosti loči še kar nekaj časa, pa Woods pravi, da bi bil fizično sposoben odigrati razigravanje pred začetkom turnirja masters 6. aprila. "Zdaj lahko to naredim. Ne vem pa še, ali bom to naredil," je še dodal.

Tiger Woods
Sportal Tiger Woods: Nič več golfist za polni čas
Ne spreglejte