Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
11.22

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Kansas City Chiefs ameriški nogomet

Sobota, 9. 3. 2024, 11.22

1 mesec, 2 tedna

Številne amputacije zaradi ozeblin

Tedne po tekmi so se pri več navijačih pokazale grozljive posledice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Kansas City Chiefs in Miami Dolphins | Tekma končnice lige ameriškega nogometa NFL med Kansas City Chiefs in Miami Dolphins se je za več navijačev, ki so 13. januarja kljub izjemnemu mrazu prišli spodbujat svoje moštvo, v nadaljevanju spreobrnila v zdravstveno kalvarijo | Foto Guliverimage

Tekma končnice lige ameriškega nogometa NFL med Kansas City Chiefs in Miami Dolphins se je za več navijačev, ki so 13. januarja kljub izjemnemu mrazu prišli spodbujat svoje moštvo, v nadaljevanju spreobrnila v zdravstveno kalvarijo

Foto: Guliverimage

Tekma končnice lige ameriškega nogometa NFL med Kansas City Chiefs in Miami Dolphins se je za več navijačev, ki so 13. januarja kljub izjemnemu mrazu prišli spodbujat svoje moštvo, v nadaljevanju spreobrnila v zdravstveno kalvarijo. Zaradi ozeblin so jim namreč morali amputirati prste, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Super Bowl Kansas City Chiefs San Francisco 49ers Patrick Mahomes
Sportal Taylor Swift je skoraj kap: Mahomes tri sekunde pred koncem podaljška začaral zmago #video

Tekma je postavila rekord kot najhladnejša v zgodovini stadiona Arrowhead v Kansas Cityju. Temperature v tem mestu v ameriški zvezni državi Missouri so na noč tekme padle na -20 stopinj Celzija, ob tem pa je pihal tudi veter, tako da je bil občutek podoben 32 stopinjam pod ničlo.

Več tednov kasneje so se pri več navijačih pokazale grozljive posledice večurnega sedenja na tako ekstremnem mrazu. Dve bolnišnici v Kansas Cityju sta namreč potrdili, da sta v tednih po tekmi obravnavali več deset pacientov z ozeblinami. Ena izmed bolnišnic, Research Medical Centre, je ob tem sporočila, da so zdravniki dvanajstim ljudem s tekme morali tudi amputirati prste.

Kansas City parada Chiefs
Sportal Sprejem prvakov: po slavju streli, en mrtev, vsaj 14 ranjenih #video

Temperature v tem mestu v ameriški zvezni državi Missouri so na noč tekme padle na -20 stopinj Celzija, ob tem pa je pihal tudi veter, tako da je bil občutek podoben 32 stopinjam pod ničlo. | Foto: Guliverimage Temperature v tem mestu v ameriški zvezni državi Missouri so na noč tekme padle na -20 stopinj Celzija, ob tem pa je pihal tudi veter, tako da je bil občutek podoben 32 stopinjam pod ničlo. Foto: Guliverimage

Iz bolnišnice so še sporočili, da bo to število v naslednjih tednih verjetno še naraslo, saj se poškodbe zaradi ozeblin razvijajo skozi čas, še poroča AP.

Kansas City Chiefs so na tisti tekmi premagali Miami Dolphins, v nadaljevanju končnice lige NFL pa še drugič zaporedoma osvojili naslov prvakov lige NFL.

SuperBowl LIV
Mnenja Nogomet vs. football ali kdo bolj potrebuje Taylor Swift
Brian Banks
Sportal Kaj se je res dogajalo v skrivnostnem kotičku šolskega hodnika? #video

Za najhladnejšo tekmo v zgodovini NFL še vedno velja finale lige iz leta 1967, ko so se Green Bay Packers na domačem igrišču Lambeau Field pomerili z Dallas Cowboys. Tekma se v zgodovinskih zapisih omenja kot ledeni derbi, saj so temperature tisti dan spustile na -25 stopinj Celzija, ob upoštevanju učinka vetra pa je bil občutek kot pri -44 stopinjah.

Ne spreglejte