SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Larnaka, EP v strelstvu

Slovenski strelci v trapu brez finala na EP v Larnaki

0,01

termometer

Boštjan Maček | Boštjan Maček je dvodnevno tekmo v trapu na evropskem prvenstvu v Larnaki končal na 15. mestu. | Foto: Stanko Gruden, STA
Boštjan Maček je dvodnevno tekmo v trapu na evropskem prvenstvu v Larnaki končal na 15. mestu. Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenski strelec Boštjan Maček je dvodnevno tekmo v trapu na evropskem prvenstvu v Larnaki končal na 15. mestu, potem ko je zadel 118 od 125 letečih tarč. Denis Vatovec (116) je zasedel 28., Tadej Kostanjevec (114) pa 47. mesto. Edina slovenska predstavnica v tej olimpijski disciplini Jasmina Maček (110) je osvojila 23. mesto.

Petdesetletni evropski prvak iz avstrijskega Leobersdorfa 2018 ter nosilec dveh bronastih odličij iz Beograda 2011 in Pragerskega 2015 je v primerjavi z uvodnim tekmovalnim dnevom, ko je zadel 70 od 75 možnih letečih tarč, močno napredoval na lestvici, za dva zadetka pa je bil vendarle prekratek za finalno razstreljevanje.

Maček je v dveh današnjih serijah zadel 48 od možnih 50 glinastih golobov, kar mu je v konkurenci 95 evropskih strelcev prineslo končno 15. mesto.

Enak izkupiček kot Maček je imel v današnjih dveh serijah tudi Vatovec. Koprčan je boljšo uvrstitev je zapravil na petkovih uvodnih treh serijah, ko je zadel 68 letečih tarč. Kostanjevec ni oplemenitili petkovega dobrega izhodišča (70), v obeh današnjih serijah je zadel po 22 glinastih golobov.

Jasmina Maček | Foto: Vid Ponikvar Jasmina Maček Foto: Vid Ponikvar

Zlato Italijanki, Jasmina Maček zdrsnila po lestvici

Edina slovenska predstavnica na Cipru je po petkovem sijajnem dnevu, ko je zadela 69 od 75 letečih tarč in ga končala na visokem desetem mestu, danes prikazala slabšo predstavo. V današnji prvi seriji je povratnica po operaciji hernije zadela le 20, v drugi 21 glinastih golobov, posledično pa je tudi zdrsnila po lestvici.

V ženskem finalu je zlato kolajno osvojila Italijanka Silvana Stanco, srebrno Britanka Lucy Charlotte Hall, bronasto pa Italijanka Jessica Rossi. V moškem finalu je bil najbolj zbran Čeh Jiri Liptak, drugo mesto je zasedel Šved Rickard Levin-Andersson, tretje pa Britanec Nathan Hales.

V nedeljo bo na sporedu mešana ekipna tekma v trapu. Slovenske barve bosta zastopala Jasmina in Boštjan Maček, v ponedeljek pa Mačka, Vatovca in Kostanjevca čaka še ekipna tekma.

Preberite še:

Živa Dvoršak Sportal Živa Dvoršak osma v kraljevski disciplini Boštjan Maček Sportal Maček, Vatovec in Lepen do 12. mesta, zmaga Američanom
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin