Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2022,
11.47

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Sonja Benčina Živa Dvoršak

Nedelja, 17. 7. 2022, 11.47

1 leto, 9 mesecev

Živa Dvoršak osma v kraljevski disciplini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Živa Dvoršak | Slovenska strelka je na tekmi za svetovni pokal v disciplini puška trojni položaj na 50 metrov osvojila osmo mesto. | Foto Anže Malovrh/STA

Slovenska strelka je na tekmi za svetovni pokal v disciplini puška trojni položaj na 50 metrov osvojila osmo mesto.

Foto: Anže Malovrh/STA

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na letošnji četrti tekmi za svetovni pokal v južnokorejskem Changwonu zasedla osmo mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. V finalu osmih najboljših tekmovalk iz prvega dela tekmovanja je zadela 298,3 kroga, od tega 99,8 v klečečem, 99,1 v ležečem in 99,4 v stoječem položaju.

V finalu sta bili najbolj zbrani in natančni Nemka Anna Janssen in Italijanka Barbara Gambaro, v njunem boju za zlato kolajno pa je smetano pobrala komaj 20-letna in zelo obetavna strelka iz Nemčije, ki je po točkah slavila s 16:10.

Enaintridesetletna Dvoršakova je na azijski tekmi dokazala, da je trenutno ena najbolj vročih strelk na svetu. Na sobotni kvalifikacijski tekmi v kraljevski strelski disciplini se je v veliki finale uvrstila s tretjim dosežkom, potem ko je zadela 588 krogov.

Pred njo sta se uvrstili le "čudežna strelka" iz Nemčije s 590 in Čehinja Lucie Brazdova s 589 krogi, a je slednja nastopila izven konkurence in le za točke Mednarodne strelske zveze (ISSF), tako da ni imela pravice nastopa na današnji finalni tekmi.

Enaintridesetletni Dvoršakovi se je v Changwonu nasmihala tudi uvrstitev v finale v disciplini zračna puška 10 metrov. Večji del tekme je bila v vodstvu, nato pa se ji je zalomilo v 47. strelu, ko je zadela le 3,5 kroga in močno zdrsnila po lestvici ter na koncu s 622,3 kroga zasedla 24. mesto.

Poleg Dvoršakove je v zračni puški nastopila tudi pet let starejša Sonja Benčina. Letošnja državna prvakinja v zračni puški je tekmovanje končala na 46. mestu, potem ko je zadela 622,3.

Slovenija v drugih strelskih disciplinah ni imela svojih predstavnikov v Changwonu.

Za slovenske strelce v trapu bo naslednja velika tekma na sporedu med 24. avgustom in 12. septembrom, ko bo v Larnaki na Cipru na sporedu evropsko prvenstvo. Za slovenske strelke in strelce v zračnem in malokalibrskem orožju pa bo naslednji izziv evropsko prvenstvo na 25 in 50-metrske tarče v Vroclavu na Poljskem.

Ne spreglejte