Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 11. 2021,
21.41

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

kadeti mladinci evropsko prvenstvo Budva kickboxing

Nedelja, 14. 11. 2021, 21.41

2 leti, 5 mesecev

Budva, EP za kadete in mladince v kikboksingu

Slovenski kikboksarji se iz Budve vračajo s kopico odličij, osmimi zlatimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Slovenska kickboxing reprezentanca - EP Budva | Slovenska reprezentanca je na EP v Budvi osvojila osem zlatih odličij. | Foto Kickboxing zveza Slovenije

Slovenska reprezentanca je na EP v Budvi osvojila osem zlatih odličij.

Foto: Kickboxing zveza Slovenije

Slovenska reprezentanca v kikboksingu je na evropskem prvenstvu za mladince in kadete zveze Wako, ki se je v nedeljo končalo v Budvi v Črni gori, osvojila osem zlatih kolajn. Skupno je osvojila kar 21 odličij in bila s tem deveta najuspešnejša država na turnirju.

Na prvenstvu, na katerem je sodelovalo približno 1.500 tekmovalcev iz 39 držav, je reprezentanca Slovenije nastopila z 29 tekmovalci. Reprezentanco so vodili predsednik slovenske kikboksing zveze Vladimir Sitar, selektor Bojan Korošec ter trenerji Tomaž Barada, Sanel Ljutić, Srečko Rozman in Uroš Bernard.

Tilen Zajc
Sportal Slovenija ima štiri svetovne prvake v kikboksu

Na prvenstvu so sodili tudi naši mednarodni sodniki Edvard Štegar, Milan Breg, Matej Šibila in Dušan Turk. Žal so zaradi pozitivnega PCR-testa morali doma ostati generalni sekretar Ivo Vodopivec ter tekmovalci Anis Baltič, Luka Ornek Mikša in Nina Kitek.

Osem zlatih medalj in še kopica drugih

Vseeno je bila bera nadvse uspešna. Z zlatimi odličji se v domovino vračajo mladinci Timotej Zavec, Žiga Zagoranski, Oleksandr Tjutjunik, Jaki Rima, Ali Botonjić ter mladinki Larisa Žagar Slemenšek in Tyra Barada.

Slovenska kickboxing reprezentanca - EP Budva | Foto: Kickboxing zveza Slovenije Foto: Kickboxing zveza Slovenije

Zavec je v kategoriji do 79 kilogramov osvojil celo dve zlati odličji, v disciplini "point fighting" (PF) in "light contact" (LC), v lahkem kontaktu so zmagali tudi Zagoranski (do 63 kg), Tjutjunik (do 84), Rima (do 70), Žagar Slemenškova (do 65 kg) in Tyra Barada (do 50). Zadnja je osvojila še bronasto odličje v disciplini "point fighting", prav tako Žagar Slemenškova, medtem ko je Ali Botonjić (do 69 kg) pozlatel v disciplini "kick light" (KL), v "point fighting" pa je bil srebrn.

V mladinski kategoriji sta srebrni odličji osvojili še Alisa Žagar Slemenšek (LC do 65 kg) in Alin Brdar (PF do 70 kg), bron pa Tilen Repina (LC do 79 kg), Bian Nabernik (LC do 69 kg) in Maša Kenjao (LC do 60 kg).

Med kadeti je bila srebrna Nina Korošec (LC do 37 kg), bronasta pa Erik Gartner (KL do 52 kg) in Vanja Đorđić (KL do 60 kg). Med starejšimi mladinci pa je do bronaste medalje v "full contactu" prišel Vito Kirbiš (do 63,5 kg).

Slovenska kickboxing reprezentanca - EP Budva | Foto: Kickboxing zveza Slovenije Foto: Kickboxing zveza Slovenije

Slovenija deveta najuspešnejša država prvenstva

Slovenija je bila z 21 odlični (osmimi zlatimi, petimi srebrnimi in osmimi bronastimi) deveta najuspešnejša država na prvenstvu, z naskokom prva je bila Rusija s kar 151 odličji (68 zlatih, 52 srebrnih inj 31 bronastih), od drugega do osmega mesta pa so se zvrstile Bolgarija (61), Madžarska (60), Poljska (71), Grčija (53), Ukrajina (40), Turčija (44) in Nemčija (27). Več kolajn od Slovenije je sicer osvojilo še nekaj držav, a manj najžlahtnejših.

Preberite še:

Maja
Sportal Maja Povšnar svetovna prvakinja v ju-jitsuju
Ne spreglejte