SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
pokal srednjeevropskih držav

Slovenke brez Unukove osme, Slovenci deveti

0,01

termometer

Šah
Slovenske šahistke so bile osme med desetimi reprezentancami, šahisti pa deveti. Foto: Getty Images

Slovenske šahistke so na tradicionalnem pokalu srednjeevropskih držav mitropa zasedle osmo mesto med 10 reprezentancami, slovenski šahisti pa so bili s šestimi točkami iz desetih krogov deveti, predzadnji.

Laura Unuk Sportal To, kar je uspelo tej Slovenki, se ne dogaja ravno pogosto

Reprezentanci nista nastopili v najmočnejši sestavi, med šahistkami je tako manjkala Laura Unuk, ki je nedolgo nazaj kot prva v slovenski zgodovini dobila naziv mednarodnega mojstra.

Med šahisti je zmagala Italija (14) pred Slovaško (14) in Češko (13), zadnja je bila Hrvaška (1). Italijanke (17) so bile prve pred Madžarsko (14) in Nemčijo (13), Slovenija je bila pred Avstrijo (4) in Hrvaško (4).

Laura Unuk Sportal Laura Unuk: Neki "klik" se mora zgoditi #video

Tekmovanje je letos potekalo na hibriden način od 4. maja. Šahistke in šahisti so igrali po spletu, a v standardnem tempu v dvorani pod nadzorom kamer in sodnikov. To je bil prvi večji mednarodni ekipni šahovski dogodek, ki je bil izveden na tak način in je bil tudi ratingiran.

V slovenski ženski ekipi so bili Lara Janželj, Zala Urh, Ivana Hreščak, Monika Rozman, Nuša Hercog in Pia Marie Ružič, v moški zasedbi pa Matej Šebenik, Boris Markoja, Jan Šubelj, Žan Tomazini, Jernej Špalir in Vid Dobrovoljc.

Slednji je bil najuspešnejši posameznik v slovenski ekipi s štirimi točkami iz petih partij in 30,6 pridobljenimi ratinškimi točkami. Med dekleti je Zala Urh osvojila največ točk (3,5), Nuša Hercog pa je dosegla največji ratinški presežek (+18,8).

Laura Unuk Sportal Laura Unuk tudi uradno prva slovenska šahistka z nazivom mednarodnega mojstra

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin