SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
tekmovalcem želijo zagotoviti poštene pogoje v lovu za olimpijskimi vozovnicami

Septembra znova na delu tudi judoisti

0,01

termometer

Maruša Štangar judo
Foto: Peter Kastelic

Mednarodna judoistična zveza (IJF) načrtuje nadaljevanje mednarodne sezone v septembru, poročajo agencije. Letošnje tekmovalno obdobje je bilo ustavljeno v začetku marca, boljši položaj v zvezi z novim koronavirusom v svetu pa je IJF spodbudil, da začne načrtovati tekmovanja na najvišji ravni.

"Trenutni projekt IJF je, da zaženemo preizkušnje svetovne serije v septembru," je v nagovoru vsem nacionalnim zvezam na spletni strani IJF zapisal njen predsednik Marius Vizer.

"Seveda pa ne moremo nadzirati dejavnikov, povezanih s covidom-19. Upamo, da do takrat zdravstveni položaj ne bo več vplival na letalski promet in izvedbo tekmovanj," je še pripomnil Vizer.

Poudaril je, da sta v prvi vrsti pomembna zdravje in varnost tekmovalcev, z organizatorji tekmovanj pa so v nenehnem stiku za določitev novih terminov.

"Tekmovanja bi radi zagnali glede na geografsko razpoložljivost lokacij, obenem pa želimo tekmovalcem ponuditi poštene pogoje v lovu za olimpijskimi vstopnicami," je še zaključil Vizer.

Preberite še:

Rok Drakšič Sportal Rok Drakšič prejel ponudbo, ki je ni mogel zavrniti. Odhaja na sever. Wang Ki-chun Sportal Srebrnemu južnokorejskemu olimpijcu doživljenjska prepoved Judo Sportal Judo zveza Slovenije s finančno pomočjo za klube

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin