Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 6. 2021,
20.09

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Tjaša Pintar Sašo Boškan Janja Šegel Katja Fain plavanje

Sobota, 5. 6. 2021, 20.09

2 leti, 10 mesecev

Plavalni miting v Kranju, 1. dan

Šeglova in Boškan do dveh zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Janja Šegel | Janja Šegel je danes dvakrat zmagala. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Šegel je danes dvakrat zmagala.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Reprezentanta Janja Šegel in Sašo Boškan sta prvi dan plavalnega mitinga dosegla vsak po dve zmagi. Ravenčanka je slavila na 50 m in 200 m prosto, domači plavalec pa na 200 m prosto in 200 m mešano. 

Ravenčanka Šeglova je lepo presenetila na 50 m prosto, kjer je s 25,36 dosegla nov osebni rekord in bila še dve desetinki sekunde hitrejša kot na nedavnem evropskem prvenstvu v Budimpešti. Z 2:00,25 je nov dober izid dosegla tudi na 200 m prosto.

Plavalka se po daljši krizi končno vrača med najboljše, sama pa bržkone še ni povsem tam, kjer si želi. Tik pred zdajci namreč še vedno lovi normo za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Naslednjo priložnost bo imela čez 14 dni na domačem mitingu na Ravnah, teden dni kasneje pa še na mitingu v Banji Luki.

Še vedno lepo preseneča tudi mladi Triglavan Boškan, ki se je med slovenske prvokategornike izstrelil letos. V Kranju je danes dosegel nov osebni rekord na 200 m prosto. Z 1:50,74 je bil kar sedem desetink sekunde hitrejši kot na EP na Madžarskem. Osebni rekord je dvakrat popravljal tudi na 200 m mešano. Nova znamka sedaj znaša 2:08,90.

Do zmag tudi Fainova in Pintarjeva

Katja Fain je slavila na 200 m mešano, nato pa se je odpovedala drugim popoldanskim nastopom. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Katja Fain je slavila na 200 m mešano, nato pa se je odpovedala drugim popoldanskim nastopom. Foto: Peter Podobnik/Sportida Na 200 m mešano je po pričakovanjih zmagala Mariborčanka Katja Fain, ki je popoldan ostale discipline odpovedala, še zjutraj pa je kazalo, da se bo s Šeglovo in zimzeleno Anemari Košak pomerila tudi na 50 m prosto.

Radovljiška reprezentantka Tjaša Pintar je slavila na 100 m delfin, kjer je dvakrat izboljšala osebni rekord. Ta zdaj pri njej znaša 1:01,51 minute. Velja omeniti še nov slovenski rekord Bora Vrana Benkoviča na 200 m mešano - 2:12,61 - v kategoriji dečkov. Gre za enega najbolj talentiranih mladih plavalcev v državi, ki pa popoldan dosežka ni uspel ponoviti.

Žal je na mitingu spet manjkala kopica najboljših Slovencev, kar postaja stalnica domačih mitingov, ki s tem izgubljajo odmevnost, privlačnost ter zanimanje javnosti, medijev in sponzorjev.

Preberite še:

Katja Fain
Sportal Za konec še rekord slovenske mešane štafete
Neža Klančar
Sportal Klančarjevi še polfinale na 100 m prosto, štafeta deveta
Ne spreglejte