Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
25. 9. 2019,
10.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Peter Kauzer

Sreda, 25. 9. 2019, 10.30

4 leta, 6 mesecev

Peter Kauzer, spomini

Se še spomnite, kaj je Peter Kauzer povedal pred desetimi leti? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Peter Kauzer | Peter Kauzer je pred desetimi leti prehitel tekmece za več kot dve sekundi. | Foto Sportida

Peter Kauzer je pred desetimi leti prehitel tekmece za več kot dve sekundi.

Foto: Sportida

Pisalo se je leto 2009, ko je Peter Kauzer prvič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka, in to na progi, na kateri bo tudi ta teden potekalo svetovno prvenstvo. Vas zanima in želite videti, kaj je ob takratnem naslovu povedal Hrastničan, ki je bil takrat star 26 let?

Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven SP2019
Sportal Spustaši svetovni prvaki, velika smola Petra Kauzerja #video

Kot je pred časom povedal že sam Peter Kauzer, se je zavedal, da je bil pred desetimi leti za razred boljši od vseh svojih tekmecev, a je to moral pokazati na progi. Kajak in kanu na divjih vodah velja namreč za precej nepredvidljiv šport, a Peter je takrat dokazal, da je dejansko najboljši, daleč najboljši. V spodnjih videoposnetkih lahko med drugim opazite, kako se je tehnika veslanja v tem času spremenila. Kauzer je vse do danes ohranil stik z najboljšimi, njegovi cilji pa so danes še vedno isti.

Peter Kauzer
Sportal Bo to za Petra Kauzerja sanjski "dopust"?

Danes 36-letni Hrastničan je takrat zmagal z razliko dveh sekund in petih stotink, kar je v današnjem kajaku prava redkost. "Ne morem verjeti, mogoče bo še vse skupaj prišlo za mano. Izredno vesel sem, da mi je končno uspela vožnja v finalu, ko je bilo to najbolj potrebno," je takoj po prihodu iz vode komaj zbiral misli Kauzer.

"Lepo je sredi Španije slišati slovensko himno"

Petra smo pred kamero povabili tudi po razglasitvi, ko je okoli vratu imel svojo prvo zlato medaljo s svetovnih prvenstev. Takrat je svoje mislil že nekoliko zbral. "V redu, ne!? Izredno sem vesel. Lepo je bilo sredi Španije slišati slovensko himno, sploh meni v čast," so bile njegove besede in takrat je že dejal, da je bilo v to medaljo vloženega veliko truda.

"Dejstvo je, da je bil to dolgoleten trud. Že pred tem sem bil v igri, ampak sem moral psihološko dozoreti. Zdaj sem in osvojil sem naslov svetovnega prvaka," je leta 2009 razlagal Peter Kauzer, ki je bil po prihodu v cilj vesel, da je sploh prišel do medalje. Veselje je bilo na koncu še toliko večje, ker je bila ta zlata.

Peter Kauzer
Sportal Peter Kauzer odkrito: Moj osebni cilj je medalja #video

Peter Kauzer je v letošnjem svetovnem pokalu skupno zasedel 2. mesto. | Foto: Nina Jelenc Peter Kauzer je v letošnjem svetovnem pokalu skupno zasedel 2. mesto. Foto: Nina Jelenc Dve leti pozneje nov naslov svetovnega prvaka

Kauzer se je novega posamičnega naslova svetovnega prvaka veselil leta 2011 v Bratislavi. Na progi, ki mu je od nekdaj pisana na kožo. Sledil je nekajletni premor, nato je leta 2017 osvojil tretje mesto v francoskem Pauju. V njegovi bogati karieri je češnja na vrhu torte zagotovo srebrna medalja na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Eden najboljših kajakašev zadnjih let pa je tudi eden glavnih kandidatov za nastop na OI v Tokiu leta 2020. Te bi bile zanj že četrte.

Andrej Jelenc
Sportal Nikoli niso pritiskali na tekmovalce in tudi zdaj ne bodo
Ne spreglejte