SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ogled prizorišča za ZOI 2030

Sapporo pod drobnogledom predstavnikov MOK-a

0,01

termometer

Sapporo OI | Tričlanska ekipa namerava obiskati 16 prizorišč v regiji Hokaido, katere glavno mesto je Sapporo. | Foto: Reuters
Tričlanska ekipa namerava obiskati 16 prizorišč v regiji Hokaido, katere glavno mesto je Sapporo. Foto: Reuters

Predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) so danes začeli pregledovati tekmovalna prizorišča v japonskem Sapporu, glavnem kandidatu za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2030. Delegacija Moka se bo na Japonskem mudila tri dni in preverila tudi cestni dostop do Sappora in predvidenih tekmovališč v okolici. Sapporo je sicer prvo azijsko mesto, ki je leta 1972 gostilo zimske olimpijske igre.

Mestni uradnik je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je obisk "del našega stalnega dialoga" z Mokom in da "upamo, da bomo prejeli tudi tehnične nasvete" okoli organizacije.

Tričlanska ekipa namerava obiskati 16 prizorišč v regiji Hokaido, katere glavno mesto je Sapporo. Lani na poletnih igrah Tokio 2020 je Sapporo že gostil maraton in hitro hojo, da so lahko športniki tekmovali v zmernejših temperaturah, saj je bila prestolnica prevroča in preveč vlažna.

Sapporo velja za vodilnega kandidata za leto 2030, vendar se bosta verjetno v boj za igre vključila vsaj še dva, tudi nekdaj že gostitelja zimskih iger, Salt Lake City in Vancouver.

Mok naj bi organizatorja zimskih iger 2030 razglasil na skupščini čez leto dni.

James BOnd Sportal Kaj imata skupnega James Bond in olimpijska Cortina d'Ampezzo? Žan Kranjec sprejem Sportal Srebrni Žan Kranjec je doma #video #foto

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin