Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2019,
13.07

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Peter Kauzer Martin Srabotnik kanu kajak

Petek, 31. 5. 2019, 13.07

4 leta, 10 mesecev

EP v slalomu na divjih vodah v Pauju

Peter Kauzer je ravno prav zadovoljen, a pred njim je še dolg dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Peter Kauzer | Martin Srabotnik je osvojil 13. mesto. | Foto Nina Jelenc

Martin Srabotnik je osvojil 13. mesto.

Foto: Nina Jelenc

Na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah so se v dopoldanskem delu tekmovanja končale kvalifikacije za kajakaše in kanuistke. Med kajakaši sta se v polfinale uvrstila Martin Srabotnik in Peter Kauzer, med kanuistkami Slovenija v polfinalu ne bo imela nobene predstavnice.

Pau | Foto:

Eva Terčelj
Sportal Po končanem študiju se je Eva le odločila in naredila veliko spremembo #video

Med kajakaši sta se v prvo kvalifikacijsko vožnjo naprej uvrstila Martin Srabotnik in Peter Kauzer. Prvi je zasedel 13. mesto, Peter Kauzer pa 15. mesto. V drugi kvalifikacijski vožnji se je skozi sito kvalifikacij prebil še Niko Testen. Peter Kauzer, ki od lani brani naslov evropskega prvaka, je zadovoljen ravno toliko, kolikor mora biti, a za petek še ni končal nastopov.

Peter Kauzer | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc "Danes je dolg dan"

"Danes je dolg dan, saj nas popoldne čakajo še ekipne vožnje. Proga je bila preprosta in vedel sem, da moram odpeljati brez napake. Na takšen način sem se proge tudi lotil. Vse sem imel bolj pod nadzorom, kar se je poznalo pri času. Prvi cilj je izpolnjen. Treba se je pripraviti še za popoldanske ekipne vožnje," je takoj po prihodu iz čolna povedal Kauzer, ki pravega bremena pred prvo vožnjo ni čutil.

"Zdaj veslam bolj za dušo, ampak to ne pomeni, da nisem motiviran. Vsak dodaten rezultat, ki ga bom dosegel, bo samo češnja na torti, to pa ne izključuje moje želje po uspehu."

Raje je bil previdnejši, kot da bi moral v drugo na progo

V prvi vožnji kvalifikacij je z odličnim časom blestel Joseph Clarke, ki je drugouvrščenega Čeha Jirija Prskavca prehitel za več kot tri sekunde. Tretji je bil Avstrijec Felix Oschmautz, ki je zaostal že skoraj štiri sekunde. In kako na prevlado Britanca gleda naš kajakaški as?

"To je pri njem že kar stalnica. V zadnjih dveh sezonah je v kvalifikacijah vedno presenetil z dobrim časom. Očitno je dobro odpeljal, ampak ko sem govoril s preostalimi tekmovalci, smo bolj pazili na to, da smo se po prvi vožnji uvrstili naprej, ker se v drugi kvalifikacijski vožnji lahko hitro kaj zalomi. V nedeljski polfinale se je uvrstilo 30 najboljših kajakašev."

Martin Srabotnik je bil od naših kajakašev najboljši v kvalifikacijah. | Foto: Nina Jelenc Martin Srabotnik je bil od naših kajakašev najboljši v kvalifikacijah. Foto: Nina Jelenc

Eva Alina Hočevar | Foto: Nina Jelenc Eva Alina Hočevar Foto: Nina Jelenc Vse tri kanuistke obstale v kvalifikacijah

Svojega dne niso imele slovenske kanuistke, potem ko so vse tri obstale v kvalifikacijah. Še najbližje je bila Ajda Kozorog, a je tudi ona imela velik zaostanek. Brez polfinalne vstopnice sta ostali še Lea Novak in Eva Alina Hočevar, najmlajša članica slovenske reprezentance.

V popoldanskih urah naše tekmovalce čakajo še ekipne vožnje, kjer imajo predvsem kajakaši, kajakašice in kanuisti veliko možnosti za medaljo. Slovenija je na evropskih prvenstvih na ekipnih vožnjah šestkrat zmagal. Štirikrat kajakaši, enkrat kajakašice in enkrat kanuisti.

Benjamin Savšek
Sportal Moški kot pravi rutinerji, dekleta so imela več težav #video
Peter Kauzer
Sportal Brez skrbi, s Petrom Kauzerjem ni nič narobe #video
Ne spreglejte