Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
25. 7. 2014,
22.31

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka na mivki Ana Skarlovnik Nina Lovšin Tjaša Jančar Danijel Pokeršnik Jure Peter Bedrač Jelena Pešić Tajda Lovšin odbojka

Petek, 25. 7. 2014, 22.31

3 leta, 10 mesecev

Pokeršnik in Bedrač ubranila naslov, pri dekletih presenečenje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarja Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač sta brez težav ubranila državni naslov. V finalu sta tako kot pred letom dni premagala Lea Mohoriča in Klemna Ponikvarja.

Drugi dan turnirja v Kranju je nekoliko oviralo slabo vreme, padala so celo drevesa, a odbojkarice se niso dale pretirano motiti. Prvi favoritinji za naslov Ana Skarlovnik in Jelena Pešić sta v prvem dejanju dne, prvem polfinalu premagali Nino Lovšin in Tjašo Jančar. Prvi niz je bil izenačen vse do konca, a sta več zbranosti v končnici pokazali favorizirani Skarlovnikova in Pešićeva in dobili uvodni niz, finale pa sta si zagotovili s suvereno zmago tudi v drugem.

V drugem polfinalu sta bili po pravem pravcatem trilerju zmagali mladi Primorki Tajda Lovšin in Daja Gorišek, ki sta bili šele po treh nizih uspešnejši od izkušenih Mete Jerale in Nuše Horvat.

V mini finalu sta končno tretje mesto osvojili Lovšinova in Jančarjeva, ki sta bili premočni za navezo Jerala/Horvat. Prav tako pa smo všečno predstavo gledali tudi v velikem finalu. Vsi si pričakovali slavje izkušenejših Skarlovnikove in Pešićevem, na koncu pa sta nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo državni prvakinji postali perspektivni najstnici. Lovšinova in Goriškova sta na slovenskem vrhu zamenjali Simono Fabjan in Andrejo Vodeb, ki sta že končali aktivno kariero.

Pokeršnik in Bedrač spet boljša od Ponikvarja in Mohoriča

Po ženskih polfinalih so na sceno stopili še fantje. Nobenih težav z uvrstitvijo v finale nista imela branilca naslova, Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač, ki sta z 2:0 v nizih premagala Domna Kotnika in Aleksandra Ribiča. Prav tako sta se z rezultatom 2:0 v finale prebila Leo Mohorič in Klemen Ponikvar, ki sta ugnala navezo Gašper Vrhunc - Jernej Vrhunc.

Pred velikim finalom se je tudi v moški konkurenci odigrala tekma za tretje mesto, kjer sta bila po hudem in izenačenem boju od bratov Vrhunc uspešnejša Kotnik in Ribič. V sklepnem dejanju dejanju turnirja v Kranju pa smo bili priča še borbi za naslov še pri moških. Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač sta tako kot pred letom dni v finalu premagala Lea Mohoriča in Klemna Ponikvarja ter se veselila drugega skupnega zaporednega naslova. Danijel je na vrhu že četrtič zapored, dva je naslova pa je pred sodelovanjem z Bedračem osvojil še z bratom Janom.

Na državnem prvenstvu nista nastopila Anže Bahč in Tadej Boženk, ki zastopata Slovenijo na svetovnem univerzitetnem prvenstvu v Portu, ni pa bilo niti Nejca Zemljaka, ki se z Janom Pokeršnikom intenzivno pripravlja na spektakel v Ljubljani, ki bo na Kongresnem trgu 1. in 2. avgusta.

Ne spreglejte