SiolNET. Sportal Drugi športi
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po 32 letih nov državni rekord v teku na 24 ur

0,08

termometer

Luka Videtič | Kljub neugodnim vremenskim razmeram ob dežju in vetru je Luki Videtiču uspelo podreti 32 let star državni rekord v teku na 24 ur.. | Foto: AKUS
Kljub neugodnim vremenskim razmeram ob dežju in vetru je Luki Videtiču uspelo podreti 32 let star državni rekord v teku na 24 ur.. Foto: AKUS

Konec tedna je pod okriljem Atletskega kluba Ultramaraton Slovenija in s podporo koprske mestne občine v Kopru potekalo tekmovanje SLO24 – tek na 24 ur, 12 ur, 6 ur in štafeta. Kljub neugodnim vremenskim razmeram ob dežju in vetru je Luki Videtiču uspelo podreti 32 let star državni rekord v teku na 24 ur Dušana Mravljeta.

Mravlje je 16. junija 1990 v Avstriji v 24 urah pretekel 256,364 kilometra, Videtič, sicer tudi direktor tekmovanja, pa je na stezi na Bonifiki v 24 urah pretekel 257,13 kilometra in s tem dosegel nov državni rekord.

Tekma je bila težka in dolga

Drugouvrščeni Andrej Tepina je za rekorderjem zaostal skoraj 27 kilometrov in si s tem pritekel direktno vstopnico na sloviti špartatlon, Domen Kozjek na tretjem mestu pa je zaostal za malo manj kot 56 kilometrov.

"Bilo je težko in predvsem zelo dolgo. Pred tekmo sem bil zelo samozavesten in verjel v dober rezultat. Cel dan sem bil na dobri poti do rekorda, zadnjih šest ur sem moral le vzdrževati tempo in biti potrpežljiv. Če pomislim, da sem leta 2018 komaj pretekel ultrabalaton v maksimalnem času in da sem zdaj v pol leta popravil tri državne rekorde (12 ur, 24 ur in sto milj), je res neverjetno. Da sem danes popravil Mravljetov rekord na 24 ur, pa še bolj neverjetno," je po osvojenem rekordu povedal Videtič.

"Pred tekmo sem bil zelo samozavesten in verjel v dober rezultat. Cel dan sem bil na dobri poti do rekorda," je po tekmi povedal Luka Videtič. | Foto: AKUS "Pred tekmo sem bil zelo samozavesten in verjel v dober rezultat. Cel dan sem bil na dobri poti do rekorda," je po tekmi povedal Luka Videtič. Foto: AKUS

Tekme so se udeležili tekači iz petih držav

Tekme so se udeležili tekači iz petih držav. Med moškimi je na 6 ur zmagal Zahid Abdaković (76,69 kilometra), sledila sta mu Tomaž Kališnik in Klemen Boštar (oba 72,23 kilometra).

Med ženskami je z 72,23 kilometra slavila Bernarda Čeplak Poznič, drugo mesto je zasedla Italijanka Elena Fabiani (70,30 kilometra), tretje pa Avstrijka Claudia Sonntag (61,12 kilometra).

1_Huawei Watch GT Runner_1200x800 Digisvet Z "desetke" na maraton? S pravilno načrtovanim treningom boste kmalu sposobni preteči kraljevsko razdaljo. Judith Jeptum Sportal Tako hitro v Parizu ni tekla še nobena Iga Swiatek Sportal Poljakinja uradno nova številka 1, Tamara Zidanšek 23.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin