Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2020,
18.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Bundesliga Saarbrücken

Nedelja, 14. 6. 2020, 18.30

3 leta, 10 mesecev

Namiznoteniška bundesliga

Po 31 letih konec čakanja: Slovenska asa pokorila Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Saarbrücken - Darko Jorgić | Saarbrücken je po 31 letih spet nemški prvak, k dosežku je močno pripomogel tudi trenutno najboljši slovenski teniški igralec Darko Jorgić (četrti z leve v zgornji vrsti), ki sicer v nedeljskem finalu ni imel svojega dne. | Foto Namiznoteniška zveza Slovenije

Saarbrücken je po 31 letih spet nemški prvak, k dosežku je močno pripomogel tudi trenutno najboljši slovenski teniški igralec Darko Jorgić (četrti z leve v zgornji vrsti), ki sicer v nedeljskem finalu ni imel svojega dne.

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Slovenska namiznoteniška reprezentanta Darko Jorgič in Peter Hribar sta bila del ekipe, ki je Saarbücknu po 31 letih čakanja prinesla peti naslov nemškega državnega prvaka. Vodilna ekipa po rednem delu nemške bundeslige je v nedeljskem finalu v Frankfurtu s 3:1 premagala Ochsenhausen, ki je v polfinalu presenetil Borussio Düsseldorf.

Saarbrücken je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder Bremen, eno zmago pa je k zmagoslavju svoje ekipe prispeval tudi najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, ki je premagal Paragvajca Marcela Aguirreja. Veliko bolj izenačen je bil dan pozneje, v četrtek, dvoboj med branilcem naslova Borussio Düsseldorf in Ochsenhausnom.

Tretjeuvrščena ekipa po skrajšanem rednem delu prvenstva je s 3:2 premagala petkratne zaporedne nemške državne prvake, največ zaslug za zmago Ochenshausna pa je z dvema zmagama imel Hugo Calderon. Odločilno zmago je Ochenshausnu priigral Simon Gauzy.

Darko Jorgić
Sportal Slovenski as s klubom napada dvojno zmago, z reprezentanco pa potuje na OI

Jorgiću igra ni stekla, njegovim soigralcem pač

V velikem finalu v Frankfurtu je Patick Francziska v prvem dvoboju s 3:2 premagal Calderona, v drugem pa je Shang Kun s 3:1 ugnal Simona Gauzyja. Prvo priložnost za peti naslov Saarbückna po 31 letih je imel Jorgić, ki je v izenačenem dvoboju vendarle moral priznati premoč Poljaka Jakuba Dyjasa, ki je zmagal s 3:1 (9, 10, -12, 3). Kar ni uspelo Jorgiču, je v četrtem dvoboju Shang Kunu, ki je potrdil dobro formo in brez izgubljenega niza premagal še Calderona.

"Igra mi danes nikakor ni stekla, je pa res, da je tudi Dyjas igral zelo dobro, v odločilnih trenutkih pa je imel tudi tisto srečo, ki jo je potreboval. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo prišli do naslova, zame je to prva lovorika v nemškem prvenstvu, zato je zadovoljstvo toliko večje," je po osvojenem naslovu dejal Jorgič.

Trener Saabrückna Slobodan Grujić je v ekipo kot četrtega igralca uvrstil tudi Petra Hribarja, tako da se slovenski namizni tenis lahko pohvali s kar dvema igralcema, ki sta danes osvojila naslov nemškega državnega prvaka.

Preberite še:

Darko Jorgić
Sportal Darko Jorgić blesti v Nemčiji, obeta se mu spopad z legendarnim Bollom
Ne spreglejte