Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 12. 2014,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Pleše Mateja Šimic Alen Kobilica Matevž Planko

Sreda, 31. 12. 2014, 12.25

8 let

Pleše, Šimičeva in Kobilica najboljši triatlonci leta 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Strokovna komisija Triatlonske zveze Slovenije je laskavi naziv najboljši triatlonec leta namenila Davidu Plešetu. Mateja Šimic je najboljša triatlonka, Alen Kobilica pa najboljši paratriatlonec.

Najboljši slovenski triatlonec leta 2014 David Pleše je tudi letos odlično nastopal v seriji Ironman, v Zürichu je bil odličen drugi, v Celovcu tretji in v Frankfurtu šesti. S tem si je že drugič zapored prislužil mesto med najboljšimi triatlonci na svetovnem prvenstvu na Havajih, so zapisali v utemeljitvi nagrade.

Najboljša slovenska triatlonka Mateja Šimic si je laskavi naziv priborila z naslovom državne prvakinje, uspešna pa je bila tudi v seriji tekem svetovnega pokala v triatlonu. Trikrat se je uvrstila med najboljšo deseterico in bila tretja na tekmovanju v Mehiki. Dosegla je tudi odlično drugo mesto na tekmi evropskega pokala v Ukrajini in deseto mesto na evropskem prvenstvu v triatlonu, ki je potekalo v Kitzbühelu.

Tudi Alen Kobilica, najboljši paratriatlonec, je letos nanizal serijo odličnih rezultatov ter se med najboljše štiri tekmovalce uvrstil na tekmi svetovne serije ITU v paratriatlonu v Londonu (3. mesto), v Italiji (4. mesto) in na sklepni tekmi v Edmontonu (4. mesto). Odličen četrti je bil tudi na evropskem prvenstvu v Kitzbühelu.

Za najboljša mlada triatlonca je strokovna komisija Triatlonske zveze Slovenije izbrala Matevža Planka in Evo Skaza, ki sta letos znova dokazala, da je pred njima lepa triatlonska prihodnost. Oba sta uspešno nastopala na tekmovanjih po Evropi, prav tako pa oba osvojila naslov absolutnega državnega prvaka v šprint triatlonu.

Za najboljšo ekipo so bili izbrani Eva Skaza, Kristina Uršic in Tinkara Capuder.

Ne spreglejte